17.5 °C, 1.4 m/s, 96.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsKristapam Blūmanim pirmie Latvijas čempiona tituli ārmreslingā
Kristapam Blūmanim pirmie Latvijas čempiona tituli ārmreslingā
25/08/2022

Aizvadīts 2022. gada Latvijas čempionāts ārmreslingā, un par čempionu gan U-21, gan senioru grupā kļuva jelgavnieks Kristaps Blūmanis (attēlā).

Kluba “Legacy Jelgava” sportists K.Blūmanis kļuva par Latvijas čempionu junioru jeb U-21 vecuma grupā svara kategorijā līdz 75 kilogramiem gan ar labo, gan ar kreiso roku un senioru grupā svara kategorijā līdz 75 kilogramiem gan ar labo, gan ar kreiso roku. Šie viņam ir pirmie valsts čempiona tituli ārmreslingā. “Kā mēs paši smejamies, izcīnīt Latvijas čempiona titulu nav tik viegli – man, lai to izdarītu, vispirms bija jāiegūst divi pasaules čempiona un četri Eiropas čempiona tituli,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” nedaudz ar humoru stāsta K.Blūmanis.

 

Trīs jelgavnieki izcīnīja arī sudraba godalgas. Kristapa tēvs Gundars Blūmanis vicečempiona titulu izcīnīja senioru grupā svara kategorijā līdz 100 kilogramiem ar kreiso roku (ar labo roku viņam 4. vieta) un “Masters” grupā apvienotajā svara kategorijā gan ar labo, gan ar kreiso roku. Jāpiebilst, ka Gundars sacentās arī absolūtajā vīriešu konkurencē bez vecuma un svara kategorijām, kur cīņā ar kreiso roku ieguva 7. vietu. Senioru grupā svara kategorijā līdz 90 kilogramiem 2. vietu ar labo roku izcīnīja Arnis Zoriks (ar kreiso roku – 4. vieta). Viņam 2. vieta ar kreiso roku arī vīriešu absolūtajā grupā bez vecuma un svara ierobežojumiem (ar labo roku – 10. vieta). Vicečempiones titulu sieviešu senioru grupā apvienotajā svara kategorijā gan ar labo, gan ar kreiso roku izcīnīja kluba “Legacy Jelgava” pārstāve Laura Naumenko.

 

Sacensībās startēja arī kādreizējais šķēpmetējs astoņdesmitmetrinieks (raidījis šķēpu tālāk par 80 metriem) Andis Anškins, kuram 4. vieta “Masters” grupā apvienotajā svara kategorijā.

 

Kluba “Legacy Jelgava” vadītājs Vladislavs Krasovskis norāda, ka Latvijas čempionāta 1. un 2. vietas ieguvēji tiek arī pie iespējas startēt Eiropas un pasaules čempionātā. 2022. gada Eiropas čempionāts jau bija, savukārt pasaules čempionāts notiks no 15. līdz 22. oktobrim Turcijas pilsētā Antaljā.

 

 

Foto: Jelgavas Sporta servisa centrs