28.2 °C, 2.9 m/s, 34.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaJelgavā piestāj “Zvaigznāja kubs”
Jelgavā piestāj “Zvaigznāja kubs”
28/08/2022

Sestdien Uzvaras parkā aizvadīts interaktīvs pasākums Zvaigznāja kubs, dodot iespēju kā lieliem, tā maziem izmēģināt savu talantu mūzikā.  

Projekta “Zvaigznāja kubs” iniciatore ir grupas “Triānas parks” soliste Agnese Rakovska. Radošās platformas “Zvaigznāja kubs” mērķis ir bērnu un jauniešu auditorijai dot ieskatu mūzikas pamatos, piedāvājot diskusijas, meistarklases un brīvo mikrofonu pašizpausmei, lai mūzikā ieinteresētu arī tos, kuriem nav attiecīgas izglītības.

 

Visas dienas garumā Uzvaras parkā notika dažādas aktivitātes. Apmeklētāji piedalījās kopīgā dziesmas rakstīšanā, izmēģināja dažādus mūzikas instrumentus un ielūkojās mūzikas ierakstu studijā.

 

Pasākumā izmantots daudzfunkcionāls vides objekts, kas var būt ierakstu studija, skatuve, dīdžeja zona vai “Zvaigzne ABC” bibliotēka. Kuba idejas autore ir Agnese, bet to radījusi arhitektūras biroja “NOONSOON” vadītāja Liena Šiliņa.

 

Jāpiebilst, ka “Zvaigznāja kubs” šovasar dodas uz 20 Latvijas vietām, un to vada nozares profesionāļi kopā ar talantīgiem mūziķiem, kas darbojas mūzikas menedžmenta aģentūrā “Zvaigznājs”. Projekta nolūks ir izglītot un parādīt, cik dažāda var būt mūzika un ka tā ir universālākā no visām valodām, kas vieno visdažādākos cilvēkus.

 

“Zvaigznāja kubs” Jelgavā tika realizēts ar Zemgales Plānošanas reģiona, Valsts kultūrkapitāla fonda un “Latvijas valsts mežu” atbalstu.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē