17.5 °C, 1.4 m/s, 96.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSporta pedagogu saimei pievienojas divi skolotāji
Sporta pedagogu saimei pievienojas divi skolotāji
01/09/2022

2022./2023. mācību gadā Jelgavas izglītības iestādēs darbu uzsāks divi jauni sporta skolotāji – Edijs Ausējs Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā un Anna Ševčenko Jelgavas 4. sākumskolā un pirmsskolas izglītības iestādē “Zvaigznīte”.

Edijs Ausējs būs ne tikai sporta skolotājs Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, bet ir arī meiteņu basketbola treneris Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā. “Sports ir mans dzīvesveids. Pats spēlēju basketbolu jau no pašas mazotnes. Basketbola gaitas sāku tieši Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā trenera Pētera Lagzdiņa vadībā,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta olainietis E.Ausējs, neslēpjot, ka basketbolam pievērsies sava vecākā brāļa Artūra Ausēja ietekmē, kurš arī trenējās Jelgavā un joprojām turpina savas profesionāla basketbolista gaitas.

 

“Bērnam pirmo iespaidu par sportu veido sporta skolotājs, vēlāk treneris, tāpēc saviem audzēkņiem gribu parādīt to labāko un iemācīt, kādu labumu cilvēkam dod sports, un nekad nepadoties, it īpaši, gūstot traumu. Vēl gribu bērniem iemācīt mīlēt savu ķermeni un rūpēties par to,” tā E.Ausējs.

 

Anna Ševčenko šajā mācību gadā darbu kā sporta skolotāja uzsāks Jelgavas 4. sākumskolā un privātajā pirmsskolas izglītības iestādē “Zvaigznīte” Jelgavā. Līdztekus tam viņa strādā par vieglatlētikas treneri Ozolnieku sporta skolā. “Šajā vasarā es pabeidzu Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju un ieguvu kvalifikācijas: sporta skolotājs un vieglatlētikas vecākais treneris. Savu sportisko karjeru pabeidzu, kad mācījos 2. kursā, jo, diemžēl nespēju savienot mācības ar sportu. Tas bija grūts dzīves posms, bet es to pārvarēju un sāku dzīvot jaunu dzīvi – bez treniņiem, naglenēm, barjerām, skrejceliņiem un stadiona. Toreiz es biju pārliecināta, ka sports manā dzīvē vairs nebūs pirmajā vietā, bet cik ļoti es kļūdījos! Sports bija, ir un būs vienmēr man blakus, jo tā ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa,” stāsta A.Ševčenko. Agrāk Anna nodarbojās ar vieglatlētiku, ir piedalījusies Eiropas spēlēs un viņai arī joprojām pieder Latvijas rekords 4×400 metru stafetē U-20 vecuma grupā.

 

Annas ģimenē jau ir divi pedagogi – mamma ir sākumskolas skolotāja un brālis ir sporta skolotājs. “Var pateikt, ka viņi ietekmēja manu izvēli kļūt par skolotāju, jo jau kopš bērnības es gribēju būt mērķtiecīga un drosmīga kā mans brālis un gudra un atbildīga kā mana mamma,” atklāj Anna.

 

Viņa ar nepacietību gaida savu pirmo darba dienu skolā. “Vienlaikus ir gan interesanti, gan bail: kā mani pieņems bērni un jaunais darba kolektīvs, kā novadīšu savas pirmās sporta stundas, kā jutīšos sporta skolotājas lomā?” viņa neslēpj. Jaunā sporta skolotāja uzskata, ka šajā profesijā mēdz būt dažādi izaicinājumi, ar kuriem nākas saskarties ik dienu. “Manuprāt, sporta skolotāja darbā pats svarīgākais ir radošums, enerģija, ko skolotājs dod skolēniem, un godīgums. Galvenais uzdevums, savukārt, ir veidot izpratni par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu savai veselībai, priekam, sociālajai saskarsmei un pašizpausmei un veselīgu dzīvesveidu kā vērtību.”

 

Jāpiebilst, ka 2022./2023. mācību gadā Jelgavas pašvaldības pirmsskolas iestādē “Kāpēcīši” par vadītājas vietnieci sporta jomā sāks strādāt Agnese Grozīte.

 

Foto: no E.Ausēja un A.Ševčenko personīgā arhīva un Jelgava.lv