13.1 °C, 0.7 m/s, 92 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaUniversitātes pirmkursnieki svin Azemitologa svētkus
Universitātes pirmkursnieki svin Azemitologa svētkus
03/10/2022

Jelgavas pils pagalmā 3. oktobrī aizvadīti senākie universitātes svētki – Azemitologs. Tajos Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte) pirmkursnieki, rādot teatralizētus priekšnesumus ar moto “Viss mainās, un mēs maināmies tam līdzi”, studentiskā garā apliecināja piederību universitātei. Šogad Azemitologa Lielo balvu saņēma Informācijas tehnoloģiju fakultātes studenti, bet Mazā balva aizceļoja uz Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

Šie ir universitātes senākie svētki. Proti, Azemitologa svētki Jelgavas pils pagalmā notika jau 55. reizi. Tie apliecina piederību, mīlestību un uzticību vietai, cilvēkiem un tradīcijām – kopā radītām, veidotām un koptām. Azemitologs ir svētki studentijai, vienotībai, gudrībai, asprātībai un jautrībai.

 

Pasākums sākās ar pirmkursnieku ienākšanu Jelgavas pils pagalmā un tam sekoja Azemitologa ierašanās ar zirgkopības un mācību centra “Mušķi” zirgu. Pēc zvēresta došanas Azemitologam pirmkursnieki no visām astoņām LLU fakultātēm – Tehniskās fakultātes, Meža fakultātes, Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, Lauksaimniecības fakultātes, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes un Veterinārmedicīnas fakultātes – demonstrēja savu radošumu teatralizētos uzvedumos par tēmu “Viss mainās, un mēs maināmies tam līdzi”. Studenti svētku pasākumā sevi radoši apliecināja gan ar vienotu vizuālo noformējumu, gan atjautīgiem priekšnesumiem.

 

Fakultāšu priekšnesumus vērtēja žūrija, nosakot Azemitologa Lielās un Mazās ceļojošās balvas ieguvējus. Lielo balvu šogad saņēma Informācijas tehnoloģiju fakultātes, bet Mazo balvu – Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studenti, kā arī tika pasniegtas vairākas speciālbalvas.

 

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē