18.2 °C, 1.4 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsToms Komass pasaules čempionātā uzrāda labāko laiku starp Baltijas skrējējiem
Toms Komass pasaules čempionātā uzrāda labāko laiku starp Baltijas skrējējiem
08/11/2022

No 5. līdz 7. novembrim Taizemes pilsētā Čiangmajā norisinājās pirmais apvienotais pasaules kalnu un taku skriešanas čempionāts, kurā Latvijas izlases sastāvā piedalījās arī jelgavnieks Toms Komass. Viņš uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu dalībniekiem vīriešu grupā, izcīnot 53. vietu.

Latviju sacensībās pārstāvēja 13 sportisti, startējot divās no sešām piedāvātajām distancēm. 38,4 kilometru distancē ar 2733 kāpuma/krituma metriem startēja divi vīrieši un četras sievietes, 78 kilometru distancē ar 4807 kāpuma/krituma metriem startēja trīs vīrieši un četras sievietes. Toms Komass, 2021. gada Latvijas vicečempions taku skriešanā, startēja īsākajā no šīm distancēm.

 

“Es pēc starptautiskā taku skriešanas indeksa ierindojos 7. vietā Latvijā, bet, tā kā skrējēji, kas ieņem augstākas pozīcijas, kaut kādu iemeslu dēļ pasaules čempionātā nepiedalījās, Latvijas Vieglatlētikas savienība uzrunāja mani, un es piekritu, lai gan pirms mēneša skrēju Eiropas čempionātā 50 kilometru distancē,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” stāsta Jelgavas vieglatlētikas kluba pārstāvis Toms Komass, kurš šajā čempionātā bija uzņēmies arī organizatoriskos pienākumus un pildīja komandas līdera funkcijas.

 

Distanci T.Komass veica 4:03,54 stundās, ieņemot 53. vietu 84 dalībnieku konkurencē. Tas bija ne vien labākais rezultāts starp Latvijas, bet arī starp Baltijas valstu skrējējiem šajā distancē. Čempionātā uzvarēja Norvēģijas skrējējs ar laiku 3:08,29 stundas. “Mans mērķis bija noskriet ātrāk par četrām stundām, bet lielo trases kāpumu dēļ nebiju pietiekami konkurētspējīgs ar labākajiem pasaules skrējējiem. Es nebiju gatavs tik gariem un stāviem kāpumiem. Tas bija mans lielākais trūkums,” vērtē sportists. Viņš arī atzīst, ka tas bija nopietns izaicinājums – sagatavoties diviem tik tuviem čempionātiem. “Uzskatu, ka nostartēju kvalitatīvi abos čempionātos, lai gan manis paša izvirzītie mērķi bija augstāki.”

 

2023. gada pasaules čempionāts kalnu un taku skriešanā notiks 6. jūnijā Austrijas pilsētā Insbrukā, un T.Komass pauž gatavību startēt tajā, ja saņems uzaicinājumu.

 

 

Foto: publicitātes foto un no T.Komasa arhīva