18.2 °C, 1.4 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsŠorttrekists Reinis Bērziņš pirmo reizi izcīna medaļu pasaules kausa posmā
Šorttrekists Reinis Bērziņš pirmo reizi izcīna medaļu pasaules kausa posmā
09/11/2022

Nedēļas nogalē ASV pilsētā Soltleiksitijā notika pasaules kausa 2. posms šorttrekā. SK “Zemgale” pārstāvis Reinis Bērziņš pirmo reizi izcīnīja medaļu kādā no pasaules kausa posmiem.

R.Bērziņš pasaules kausa 2. posmā startēja 500 metru un 1500 metru distancē. Īsākajā no distancēm Reinis iekļuva B finālā un izcīnīja 7. vietu 41 dalībnieka konkurencē. Garākajā no distancēm Reinis iekļuva A finālā un izcīnīja 3. vietu 40 dalībnieku konkurencē. Šī viņam ir pirmā medaļa kādā no pasaules kausa posmiem.

 

“Jau uzvara pusfināla skrējienā deva pārliecību, ka varu cīnīties par medaļu, un beidzot tas arī notika! Protams, neiztiku arī bez kļūdām – pēdējā līkumā dažus metrus līdz finišam biju vēl droši otrais, bet uzkāpu uz bloka, izslīdēju un tādējādi zaudēju vienu vietu un finišēju trešais. Par to gan ļoti nepārdzīvoju, jo tik un tā izdevās izcīnīt pirmo medaļu pasaules kausā, kas tagad dod man vēl vairāk pārliecības cīnīties par medaļām arī nākamajos posmos,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” pauda R.Bērziņš.

 

Nākamais pasaules kausa posms notiks 9.–11. decembrī Kazahstānas pilsētā Almati, bet nedēļu vēlāk turpat tiks aizvadīts arī ceturtais posms.

 

 

Foto: ISU Speed skating