18.2 °C, 1.4 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsHK “Zemgale/LLU” debitēs Kontinentālā kausa izcīņā
HK “Zemgale/LLU” debitēs Kontinentālā kausa izcīņā
10/11/2022

Jau pavisam drīz HK Zemgale/LLU debitēs Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņā. Mūsu komanda turnīrā iesaistīsies no trešās kārtas un no 18. līdz 20. novembrim aizvadīs spēles Lielbritānijas pilsētā Kārdifā.

Mūsu komanda ir E apakšgrupā kopā ar Lielbritānijas komandu “Cardiff Devils”, Francijas komandu “Angers Ducs” un Slovēnijas komandu “Acroni Jesenice”. Tiesa, sākotnēji bija plānots, ka šajā grupā slovēņu vietā spēlēs Kazahstānas čempioni un IIHF Kontinentālā kausa pagājušās sezonas vicečempioni Karagandas “Saryarka”, bet šī komanda no turnīra izstājās.

 

Pirmo spēli Jelgavas komanda aizvadīs 18. novembrī pulksten 18 (pēc Latvijas laika) pret Slovēnijas komandu, otrā spēle 19. novembrī pulksten 17.30 pret Francijas komandu, 20. novembrī pulksten 21 spēle pret mājiniekiem. Spēļu tiešraidi varēs vērot IIHF “YouTube” kanālā.

 

“Mēs uz Kārdifu braucam uzvarēt! Kā valsts čempioni pārstāvēsim Latviju un savu pilsētu Jelgavu, vienlaikus arī parādīsim mūsu klubu starptautiskā arēnā, apliecinot tā izaugsmi un vēlmi sasniegt arvien augstākus mērķus. No turnīra sagaidām aizraujošas cīņas hokeja laukumā un savu atbalstītāju līdzjušanu. Mūsu fani ir paši labākie, un svarīgākās uzvaras mēs izcīnām kopā!” Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” norāda HK “Zemgale/LLU” direktors Aivars Zeltiņš.

 

Kausa izcīņas trešajā kārtā cīnās astoņas klubu komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs finālturnīrā, kas notiks 13.–15. janvārī.

 

Šogad Kontinentālā kausa izcīņa notiek 25. reizi. Jubilejas turnīrā četrās kārtās piedalās 20 hokeja klubi no 20 valstīm, kuri pagājušā sezonā kļuva par savas nācijas čempioniem (Franciju pārstāv Francijas kausa ieguvēji). Turnīra uzvarētājs iegūs tiesības nākamajā sezonā piedalīties augstākā līmeņa Eiropas sacensībās – Čempionu hokeja līgā.

 

 

Foto: HK “Zemgale/LLU”/Ruslans Antropovs