21.4 °C, 2.3 m/s, 69 %

Jaunieši

Sākumlapa JaunumiJauniešiPilsētas jaunieši satiekas forumā un diskutē par tēmu “Pārmaiņas. A, ko darīt?”
Pilsētas jaunieši satiekas forumā un diskutē par tēmu “Pārmaiņas. A, ko darīt?”
09/12/2022

Novembrī Jelgavas jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem jau piecpadsmito reizi Jelgavas pilsētas organizētajā jauniešu forumā tika aicināti izteikt savu viedokli, satikties ar motivējošiem cilvēkiem un runāt par aktuālajām problēmām un situācijām ar kurām saskarās ikdienā. Šī gada forumā par tēmu “Pārmaiņas. A, ko darīt?” piedalījās vairāk nekā simts jaunieši. 

Jauniešu forums ik gadu tiek rīkots ar mērķi noskaidrot jauniešu viedokļus, vajadzības, vēlmes un vērtējumu par vides, labsajūtas un pašizaugsmes izaicinājumiem izglītības iestādēs un Jelgavas pilsētā kopumā, lai vēlāk meklētu un atrastu labāko risinājumu ieteikumu realizēšanai.

 

Foruma laikā jaunieši tika iepazīstināti ar iepriekšējā gada jauniešu foruma par tēmu “Ienirt uzņēmējdarbībā!” ideju realizāciju, pievēršot uzmanību izmaiņām, kas foruma ietekmē notikušas uzņēmējdarbības jomā.

 

Foruma gaitā dalībniekiem tika sniegta iespēja iespēja izvēlēties divas no sešām tematiskajām grupām, kurās kopā ar jomu pārstāvjiem diskutēt par dažādām pārmaiņām ar kurām, dažādu faktoru ietekmē, jaunieši saskarās ikdienā: karjeras un darba iespējās, drošībā, līdzdalībā, laika plānošanā, medijpratībā un emocionālajā veselībā.

 

Uzsākot darbu darbnīcās, jauniešiem tika jautāts, cik tie ir informēti par iespēju saņemt konsultāciju, palīdzību, atbalstu sarežģītās vai iepriekš neizdzīvotās situācijās, kādas aktivitātes vai kādi veicinoši pasākumi notiek viņu izglītības iestādēs un cik tie ir informēti par iespējām saņemt palīdzību pilsētā.

 

Uzrunājot foruma dalībniekus, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš, uzsvēra, ka jauniešu loma pilsētas attīstības procesu plānošanā kļūst arvien nozīmīgāka, tāpēc sadarbība un jauniešu viedoklis ir ne tikai nepieciešams, bet īpaši vajadzīgs visās pilsētas attīstības jomās.

 

Foruma noslēgumā jauniešu starpā izvirzītie darba grupu pārstāvji prezentēja ierosinājumus, kā varētu palīdzēt jauniem cilvēkiem veiksmīgāk un mierīgāk izdzīvot pārmaiņu laiku.

 

Lai iepazītos ar jauniešu foruma apkopojumu un sāktu plānot jauniešu priekšlikumu īstenošanu, visas jauniešu idejas ir apkopotas, prezentētas Jelgavas valstspilsētas pašvaldības Jaunatnes lietu komisijas locekļiem un nosūtītas pilsētas vadībai, skolu administrācijām un pašvaldības atbildīgajām institūcijām.

 

Iepazīsties ar foruma apkopojumu ŠEIT!

 

Jelgavas pilsētas Jauniešu formums “Pārmaiņas. A, ko darīt?” tapis sadarbojoties pašvaldības iestādei “Sabiedriskais centrs” un Biedrībai “Zemgales NVO centrs”.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Iestādē “Sabiedriskais centrs”