18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Jaunieši

Sākumlapa JaunumiJauniešiJauniešu centrs aicina apskatīt ģeogrāfijas skolotājas gleznu un betona priekšmetu izstādi “Mīlestība sīkumos”
Jauniešu centrs aicina apskatīt ģeogrāfijas skolotājas gleznu un betona priekšmetu izstādi “Mīlestība sīkumos”
10/02/2023

Turpinot aizsākto jauniešu hobiju izstāžu ciklu “YouthStyle”, Jelgavas jauniešu centra telpās, Skolotāju ielā 8, no 14. februāra līdz 10. martam iespējams apskatīt Jelgavas 5. vidusskolas un Jelgavas Jauniešu centra neformālas izglītības programmas “PilnveidojiES” absolventes, šobrīd Jelgavas 5. vidusskolas ģeogrāfijas skolotājas Viktorijas Gedrovičas gleznu un betona priekšmetu izstādi “Mīlestība sīkumos”. Interesenti aicināti tikties ar jauno mākslinieci izstādes atklāšanas dienā pulksten 16.30.

 

“Es darbojos ar betona materiālu gandrīz divus gadus. Ideja radusies pandēmijas laikā, kad man bija emocionāli grūts laiks. Ar katru dienu palielinājās vēlme pirkt jaunus augus, līdz ar to bija nepieciešams meklēt skaistus podus. Podus es neatradu, izdomāju uztaisīt savus. Betons – viegli atrodams, lēts un tajā pat laikā nepopulārs dekoratīvs materiāls. Ar laiku mani darbi no pelēka betona veidojumiem minimālisma stilā pārvērtās par košiem, krāsainiem mākslas darbiem. Es dalos ar savu darbu sociālajos tīklos, kur cilvēki no jebkuras pasaules malas var to ieraudzīt un pasūtīt.  Uz doto brīdi mani darbi ir aizceļojuši uz  Austrāliju, Singapūru un Meksiku, kā arī uz citām pasaules valstīm. Savā dzimtajā Jelgavā es piedāvāju iespēju interesentiem atnākt pie manis ciemos un uztaisīt betona dekoru patstāvīgi!” tā Viktorija. 

 

Hobiju izstāžu ciklā “YouthStyle” jauniešiem ir iespēja parādīt savu aizraušanos citiem, saņemot atbalstu izstādes organizēšanā. Tie var būt foto darbi, skices, karikatūras, zīmējumi, gleznas batikojumi vai citi hobija izpausmes veidi. Aicinām jauniešus pieteikties pa e-pastu jelena.grisle@sc.jelgava.lv.

 

 

Foto: V.Gedrovičas arhīvs

 

Informācija sagatavota

Iestādē “Sabiedriskais centrs”