25.8 °C, 4.7 m/s, 45.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiNotiks svētbrīdis Ukrainas tautas atbalstam
Notiks svētbrīdis Ukrainas tautas atbalstam
21/02/2023

Piektdien, 24. februārī, pulksten 18 Jelgavas Svētās Annas prokatedrālē Lielajā ielā 22A ikviens aicināts uz svētbrīdi, kurā aizlūgsim par mieru Ukrainā. Šajā dienā, paužot atbalstu Ukrainai, zilā un dzeltenā krāsā Jelgavas pilsētā tiks izgaismotas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību ēku fasādes.

Svētbrīdī Svētās Annas prokatedrālē piedalīsies pašvaldības iestādes “Kultūra” jauktais koris “Balti” (mākslinieciskā vadītāja Maija Branka) un flautiste Daniela Grīnberga.

 

Bet jau pulksten 9 no rīta, solidarizējoties ar Ukrainas tautu, ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts uz mirkli pārtraukt ikdienas gaitas un vienoties klusuma brīdī, pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus.

 

Jelgavā Ukrainas karogi ir pacelti pie pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību ēkām, tostarp pie izglītības iestādēm, kā arī citām publiskajām ēkām. 24. februārī aicinām ikvienu iespēju robežās izgaismot ēkas zilā un dzeltenā krāsā, pievienojoties atbalsta akcijai Ukrainai!

 

2022. gada 24. februārī Krievija sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, apšaudot gan militāro, gan civilo infrastruktūru. Ukrainas armija un brīvprātīgie sāka aktīvu aizstāvēšanos un pretuzbrukumus okupantiem. Karš turpinās un tajā gājuši bojā tūkstošiem cilvēku, ir sagrautas Ukrainas pilsētas un ciemi.

 

 

Foto: Jelgava.lv

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību departamentā