18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneBibliotēka piedāvā nodarbības ukraiņu skolēniem
Bibliotēka piedāvā nodarbības ukraiņu skolēniem
28/02/2023

Jelgavas Pilsētas bibliotēkas plašais bibliotekāro stundu klāsts ir papildināts ar mūsdienu apstākļiem aktuālu nodarbību “Bibliotēkas pakalpojumi – atbalsts ukraiņu skolēniem”. Nodarbībās varēs iegūt informāciju par bibliotēkas pakalpojumiem, kā arī atklāt ar Krišjāņa Barona zāli saistītos stāstus un parādīt skolēniem izstādes.

Mācību stundas laikā skolēni iepazīsies ar bibliotēkas telpām, krājumu, kā arī pārlapos atsevišķas grāmatas ukraiņu valodā.

 

Nodarbībā bibliotekāres skolēnus informēs par noderīgiem resursiem latviešu valodas apguvei, ieteiks pētniecības darbiem piemērotus informācijas meklēšanas paņēmienus un rīkus, kā arī popularizēs vērtīgas, bibliotēkas abonētas datubāzes attālinātai izmantošanai.

 

Turklāt ukraiņu skolēni tiks uzņemti Latvijā vienīgajā Krišjāņa Barona zālē, lai uzklausītu īpašo, drosmes caurvīto zāles tapšanas stāstu. Bibliotekārās stundas laikā ukraiņu skolēni uzzinās par Latvijas kultūrai tik nozīmīgo personību – folkloristu un rakstnieku Krišjāni Baronu. Skolēni arī iepazīs Latvijas nacionālos simbolus un mācīsies nosaukt tradicionālos latviešu svētku ēdienus.

 

Nodarbības ukraiņu skolēniem tiek plānotas krievu valodā. Aicinām skolotājus pieteikt savus skolēnus nodarbībām, zvanot pa tālruni +371 63046488 vai arī izmatojot elektroniskās pieteikšanās formu https://form.jotform.com/210632348449356.

 

 

Foto un informācija sagatavota: Jelgavas pilsētas biblotēkā