23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsSvinīgā pieņemšanā sveic EYOF medaļniekus
Svinīgā pieņemšanā sveic EYOF medaļniekus
03/03/2023

3. martā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) telpās notika Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskā festivāla (EYOF) komandas svinīgā pieņemšana. Paldies vārdus saņēma arī jelgavnieks šorttrekists Linards Reinis Laizāns.

Latvijas EYOF dalībnieku delegāciju sveica LOK prezidents Žoržs Tikmers un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. “No sirds lepojos ar Latvijas jauniešu sasniegumiem Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā! Pilns medaļu komplekts ir brīnišķīgs rezultāts pašaizliedzīgam darbam, un ir kārtējais apliecinājums jaunās paaudzes sportistu spējai parādīt izcilu sniegumu! Patiess prieks par Linarda Reiņa Laizāna divām – zelta un sudraba – medaļām. Izsaku atzinību visiem Latvijas jaunajiem atlētiem, kas pārstāvēja Latviju šajās sacensībās un ar savu sniegumu nesa Latvijas vārdu pasaulē,” norādīja ministre. Savukārt Ž.Tilmers sportistus sveica ar vārdiem: “Jaunie olimpieši ir godam pārstāvējuši Latviju šajā  Eiropas olimpiskajā forumā, atnesot Latvijai pilnu medaļu komplektu.  Esmu pārliecināts, ka ikkatram dalība šajā jaunatnes forumā ir devusi iedvesmu, sparu un apziņu sasniegt vēl augstākus mērķus savā olimpiskajā ceļā, respektējot tās vērtības un ideālus, kas ietverti Pjēra de Kubertēna Olimpiskās hartas principos – veicināt draudzības, godīgas spēles un tolerances garu.” Medaļnieki saņēma īpašus hūdijus, ko rotā uzraksts “Izcilība”.

 

Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) šorttrekists Linards Reinis Laizāns Eiropas jaunatnes ziemas olimpiskajā festivālā izcīnīja zelta medaļu 500 metru distancē un sudraba medaļu 1000 metru distancē. Linards Reinis par sasniegumiem olimpiskajā festivālā tika arī atzīts par Jelgavas labāko sportistu junioru un jauniešu grupā 2023. gada janvārī.

 

Jāpiebilst, ka olimpiskajā festivālā piedalījās arī JLSS daiļslidotājs Kirils Korkačs, izcīnot 10. vietu. Viņš šobrīd atrodas Kanādā, kur notiek pasaules daiļslidošanas čempionāts junioriem.

 

Foto: Facebook.com/Izglītības un zinātnes ministrija