23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgava atgriežas futbola virslīgā
Jelgava atgriežas futbola virslīgā
06/03/2023

Pēc dažu gadu pārtraukuma Jelgava atgriezīsies Latvijas futbola virslīgā – 2023. gada sezonā mūsu pilsētas godu futbola augstākajā līgā aizstāvēs komanda FS Jelgava, kam pirmā spēle būs 12. martā izbraukumā, bet pirmā mājas spēle – 17. martā. Savukārt 9. martā futbola draugiem tiks prezentēta komanda.

“FS Jelgava” tiesības spēlēt virslīgā ieguva, pērn uzvarot Nākotnes līgā, un būs viena no desmit komandām, kas šogad cīnīsies par Latvijas futbola virslīgas čempionu titulu. Tāpat komandas plānos ir startēt Latvijas Kausa izcīņā. Sastāva ziņā saglabāts pērnās sezonas komandas kodols, piesaistot pastiprinājumu nepieciešamajās pozīcijās. Interesenti ar komandas sastāvu varēs iepazīties 9. martā pulksten 20 FK “Jelgava” bāzē Kārklu ielā 6. Vispirms būs atklātais treniņš, kam sekos preses konference.

 

Gatavojoties virslīgai, komanda aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, tiekoties ar komandām no visām trim Baltijas valstīm. Pirmā no tām bija janvārī, bet pēdējā – vien nedēļu pirms pirmās virslīgas spēles. Kopumā pārbaudes spēļu bilance ir četras uzvaras, viens neizšķirts un četri zaudējumi.

 

Šosezon virslīgā spēlēs desmit komandas: BFC “Daugavpils”, FK “Auda”, FK “Liepāja”, FK “Metta”, FK “Tukums 2000/Telms”, “FS Jelgava”, “RFS”, “Riga FC”, SK “Super Nova Salaspils” un “Valmiera FC”. Komandas aizvadīs četrus apļus – no marta vidus līdz novembra vidum. “FS Jelgava” pirmā spēle būs 12. martā izbraukumā pret “Riga FC”, bet pirmā mājas spēle būs 17. martā pulksten 18 pret BFC “Daugavpils”. Savukārt sezonas pēdējā mājas spēle komandai būs 5. novembrī pret “Valmiera FC”, bet sezonas noslēdzošā spēle – Lāčplēša dienā izbraukumā Tukumā.

 

Sezonas sākumā spēles notiks FK “Jelgava” bāzē Kārklu ielā 6, bet vasarā komanda spēles aizvadīs Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā. Skatītājiem ieeja uz komandas mājas spēlēm būs 5 eiro. Skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3 eiro, pie ieejas uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Bērniem līdz 6 gadu vecumam – ieeja bez maksas, neaizņemot atsevišķu sēdvietu. VIP ieejas biļete maksās 20 eiro. Biļetes uz spēlēm varēs iegādāties www.bilesuserviss.lv un www.fsjelgava.lv, kā arī Jelgavas degvielas uzpildes stacijās “Cirkle K”. Tāpat komandas līdzjutēji aicināti atbalstīt komandu, iegādājoties kādu no atlaižu programmām vietnē patreon.com/FS Jelgava.

 

Jāpiebilst, ka komanda virslīgā iesoļos arī ar jaunu logotipu, kurā, tāpat kā iepriekšējā logotipā, attēlots Jelgavas simbols alnis ar futbola bumbu, bet mainīta logotipa forma un krāsas.

 

 

Foto: Latvijas Futbola federācija