17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaLai samazinātu izmaksas, biedrība “Oranžais stars” saņems “Elektrum” Viedās mājas komplektu
Lai samazinātu izmaksas, biedrība “Oranžais stars” saņems “Elektrum” Viedās mājas komplektu
22/03/2023

Biedrība “Oranžais stars” ir starp tām sabiedriskā labuma organizācijām, kas Jelgavā saņems “Elektrum” Viedās mājas komplektus ziedojumā no AS “Latvenergo”. Ar komplekta palīdzību biedrībai būs iespējams individuāli pielāgot apkures režīmu, kas ļaus samazināt 10 – 30 procentus apkures izmaksu.

Šādu ziedojumu kopumā Latvijā saņēmušas vēl sešas sabiedriskā labuma organizācijas. “Elektrum” Viedās mājas komplektā ietilpst viedās bāzes stacijas, temperatūras sensori, radiatoru bezvadu regulatori, kā arī viedās rozetes. Ar šīm ierīcēm var pielāgot apkures intensitāti atbilstoši katras telpas lietošanas ritmam, lai brīžos, kad telpa netiek izmantota, tā netiktu lieki sildīta. Ņemot vērā pieaugošās energoresursu cenas, tas ir vērtīgs ieguvums organizācijām. Ietaupījums ir atkarīgs no katras ēkas individuāli (ēkas siltumizolācijas un citiem faktoriem), kā arī no telpas lietošanas intensitātes un energoresursu cenām.

 

Kā norāda AS “Latvenergo”, sabiedriskā labuma organizācijas tika izvēlētas, sazinoties ar nodibinājumu fonds “Ziedot.lv”. Aptaujas veidā tika izsecinātas katras organizācijas tehniskās iespējas. Kopumā iekārtu uzstādīšana ir vienkārša, kas neparedz telpās ievilkt jaunus vadus vai papildus kabeļus. Iekārtas ir viegli uzstādāmas bez profesionāla santehniķa klātbūtnes. 

 

 

Foto: pixabay.com

 

Informācija:

AS “Latvenergo”