17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPēc ziemas sezonas uzkopj pilsētu
Pēc ziemas sezonas uzkopj pilsētu
22/03/2023

Sākoties pavasarim, no smiltīm un citiem sanesumiem tiek attīrītas pilsētas ietves – kamēr sanesumi ir mitri, to nodrošina sētnieki, īpašu uzmanību pievēršot vietām, kuras ar tehniku nav sasniedzamas. Savukārt līdz ar siltāka laika iestāšanos ietvju un ielu malu sakopšanai tiks izmantota arī tehnika.

Ietvju kopšana pēc ziemas sezonas un intensīvas kaisīšanas ar pretslīdes materiālu ir preventīvs process, kas ļauj samazināt to putēšanu sausā laikā. Šonedēļ tiek tīrītas ietves Hercoga Jēkaba laukumā, Lielajā ielā, Pasta ielā, Dobeles šosejā un Rīgas ielas apkaimē Pārlielupē, un pakāpeniski darbi turpināsies arī citviet. Tāpat pilsētas parkos un skvēros tiek savākti nokritušie koku zari un lapas. Jāpiebilst, ka ietvju, parku un skvēru sakopšana ikdienā notiek vienlaicīgi vairākās vietās pilsētā.

 

“Pilsētsaimniecība” ir apzinājusi arī atsevišķas zaļās zonas, kas bojātas mehanizētās ietvju tīrīšanas laikā ziemas periodā, un tās secīgi tiks izlīdzinātas un sakārtotas. Tāpat atkarībā no laikapstākļiem drīzumā plānota pirmreizējā mehanizētā asfaltēto ielu tīrīšana.

 

Nokūstot sniegam, daudzviet skatam atklājušās piegružotas vietas. Atkritumi jau savākti pie Kārniņu pagrieziena, pretim dalīto atkritumu pieņemšanas laukumam Ganību ielā, pretim vasarnīcu rajonam 1. līnijā un Aviācijas ielā zem tilta.

 

 

Foto: SIA “Kulk”

 

Informācija: “Pilsētsaimniecība”