18 °C, 2.8 m/s, 81.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaSeminārā informēs par dabasgāzes tirgus atvēršanu
Seminārā informēs par dabasgāzes tirgus atvēršanu
11/09/2017

Šo ceturtdien, 14. septembrī, pulksten 16 Jelgavas novada domes Lielajā zālē jelgavnieki aicināti uz semināru par dabasgāzes tirgus atvēršanu. Seminārā informēs gan par šā brīža situāciju nozarē, gan par tirgus piedāvātajām iespējām tuvākajā nākotnē.

Šobrīd mājsaimniecībām visā Latvijā, tostarp Jelgavā, ir iespēja dabasgāzi pirkt no publiskā tirgotāja par regulētu cenu, savukārt, sakarā ar tirgus atvēršanu, no 2019. gada situācija mainīsies, nodrošinot iedzīvotājiem izvēles iespējas. Lai iedzīvotāji pārzinātu situāciju un varētu izvērtēt piedāvājumus, seminārā jelgavniekus informēs par to kā veidojas dabasgāzes cena tirgū, kā arī par tirgus piedāvātajām iespējām. Semināra laikā iedzīvotāji varēs saņemt atbildes uz viņiem svarīgiem jautājumiem par dabasgāzes izmantošanu, turklāt īpaši noderīga šī informācija būs tām mājsaimniecībām, kuras dabasgāzi izmanto apkurē, informē Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija (PIAA). Seminārā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Jelgavas novada domes pārstāvji.

 

Seminārs norisināsies ceturtdien, 14. septembrī, pulksten 16 Jelgava novada domes Lielajā zālē Pasta ielā 37.

 

Semināru organizē PIAA ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu, kā arī ar “Europe Direct” informācijas centra Jelgavā informatīvo atbalstu.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē