18 °C, 1.7 m/s, 96.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDzejas dienās – “slams”, mūzika un laikmetīgā deja
Dzejas dienās – “slams”, mūzika un laikmetīgā deja
11/09/2017

Šodien, 12. septembrī, Jelgavā visas dienas garumā tiks svinēta Dzejas diena – ar skolēnu dzejas lasījumiem, konkursu jaunajiem dzejniekiem, bet vakars noslēgsies ar mūzikas un laikmetīgās dejas performanci.

Dzejas dienas aktivitātes notiks visās pilsētas skolās – no pulksten 10.30 skolas apciemos dzejas busiņš, kurā dzejnieki Rūta Štelmahere, Jānis Tomašs, Jānis Vādons un Eduards Aivars dosies apskatīt skolēnu sagatavotos priekšnesumus par dzejas tematiku. Ceļu dzejas busiņš uzsāks Jelgavas 4. sākumskolā un noslēgs Jelgavas pils pagalmā.

 

Savukārt pulksten 17 pie “Silvas” tējas namiņa Pasta salā notiks jau otrais dzejas slams jeb dzejnieku sacensība, kurā savas uzstāšanās prasmes aicināti pierādīt jaunie dzejnieki. Tā ir dzejnieku sacensība, kurā var piedalīties ikviens, kas raksta dzeju, izpildot savus oriģināldarbus auditorijas priekšā. Katram dalībniekam ir jāsagatavo trīs dzejas izpildījumi – pēc pirmās kārtas tiks izraudzīti pieci dalībnieki, bet finālā par dzejas slama uzvarētāja titulu sacentīsies trīs augstāk novērtētie dalībnieki. Žūrija vērtēs gan dzejas saturu, gan arī dalībnieku uzstāšanās prasmes, piešķirot atzīmes no 1 līdz 10,  uzvarētājs saņems naudas balvu 100 eiro. 

 

Vakara turpinājumā, pulksten 19, pie tējas namiņa ar koncertprogrammu “Jūras stāsti” uzstāsies dziedātāja Anta Eņģele un bajānists Marko Ojala, izpildot senus jūrnieku stāstus un dziesmas. Bet pulksten 20.30 Dzejas dienas apmeklētāji varēs izbaudīt mūzikas un laikmetīgās dejas performanci, kurā piedalīsies dzejnieki R.Štelmahere, J.Tomašs, J.Vādons, E.Aivars un dejas teātra kompānija “Zvaigžņu aka”. 

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē