17.7 °C, 4.7 m/s, 84.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaUzstādīts jauns vides objekts “Lietus Ļautiņi”
Uzstādīts jauns vides objekts “Lietus Ļautiņi”
11/09/2017

Jelgavā, Kronvalda un Lāčplēša ielas krustojumā, zaļajā zonā, uzstādīts mākslinieka Kārļa Īles pilsētai dāvinātais vides objekts “Lietus ļautiņi”. Mākslas darbs tapa 2008.gadā un tika radīts kā noskaņas objekts, kas ar savu mierīgo lietus ritmu aicina skatītāju apstāties un ieklausīties savos sirds pukstos, un atcerēties, ka dzīvības pamatā ir ūdens.  

Skulptūra izgatavota ažurā tehnikā no dažāda resnuma melnā tērauda stieņiem un caurulēm. Visa skulptūra ir karsti cinkota, kas to pasargā no korozijas, un piešķir tai tematiski atbilstošu pelēki sudrabainu krāsu. Tā sastāv no atsevišķiem posmiem, kas savā starpā saskrūvēti. Objekts tiks izgaismots.

 

Vides objekta autora – K.Īles idejas apraksts:

 

“Lietus ļautiņi tapa 2008.gadā Rīgas starptautiskās tēlniecības kvadriennāles ietvaros. Skulptūrā attēlots vecs vīrs, kas ar liegu skatienu un vieglu smaidu no pašas sirds mierīgi dodas caur lietu, turot rokās nedaudz piešķiebtu lietussargu, pār kuru tek ūdens urdziņas, kuras pārvēršas “Lietus ļautiņos”, kas jautri čalodami pavada “Lietus vīriņu” savās dzīves gaitās.

 

Foto: publicitāte

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē