26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsVK “BIOLARS/JELGAVA” JAUNĀ SEZONA VK “Biolars/ Jelgava” jaunā sezona
VK “BIOLARS/JELGAVA” JAUNĀ SEZONA VK “Biolars/ Jelgava” jaunā sezona
26/09/2017

Kopš augusta mērķtiecīgu gatavošanos jaunajai volejbola sezonai aizvadījusi volejbola kluba “Biolars/Jelgava” komanda. Jelgavas vīriešu volejbola komanda 2017./2018.gada sezonā startēs ar jaunu sastāvu, kuras kodolu veido – Arvis Zelčs, Viktors Korzenevics, Uģis Dombrovskis, Aivis Āboliņš, Andris Zadovskis, Aigars Sniedzāns, Kārlis Pauls Levinskis, Kārlis Volodins, Maksims Morozovs, Vitālijs Cinne un Mārcis Jirgensons. VK “Biolars/Jelgava” galvenais treneris arī šogad ir pieredzējušais Juris Deveikuss, trenera asistents Guntis Atvars, menedžeris Andrejs Jamrovskis, fizioterapeite Liena Glācniece.

Zināms, ka 2017.gada 30.septembrī startēs jaunā Baltijas volejbola līgas sezona. Latviju vīru konkurencē pārstāvēs piecas komandas, kas ir par vienu mazāk, nekā aizvadītajā sezonā. “RTU/Robežsardzes”, “Biolars/Jelgava”, “Jēkabpils Lūši”, VK “Ezerzeme” komandām klāt nākusi “OC Limbaži/MSĢ” komanda, kas aizvadītajā sezonā izcīnīja sudraba godalgas Nacionālās līgas 1.divīzijā.

 

Visas komandas jau kādu brīdi nopietni gatavojas sezonai, un aizvada arī pārbaudes spēles. Tā Daugavpilī septembra vidū norisinājās Zigismunda Grigoļunoviča piemiņas kausa izcīņa, kurā startēja gan VK “Ezerzeme”, gan arī VK “Biolars/Jelgava” (izcīnīta 3.vieta). Tikmēr atlikušās trīs Latvijas komandas šajā nedēļas nogalē startēs “Ventspils nafta termināls” kausa izcīņā.

 

Igauniju Baltijas līgā pārstāvēs septiņas komandas, jau esošajām vienībām pievienojusies komanda no Sāremā. Lietuvas volejbols tikmēr līgā tiks pārstāvēts ar ierasto skaitu komandu – divām. Izspēles sistēma vecā: pamatturnīrā komandas izspēlēs divu apļu turnīru, pēc kura astoņas labākās turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, cīnoties par vietu “Final 4” turnīrā. Kā informē Latvijas Volejbola federācijas sacensību direktore Ināra Brokāne, 1/4 finālu uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

 

Sieviešu volejbola sezona 

 

Nedēļu vēlāk, oktobra mēneša sākumā, Baltijas līgas jauno sezonu sāks arī dāmas, kuras turnīru izspēlēs pēc līdzīgas sistēmas kā kungi: divu apļu pamatturnīrs, 1/4 fināli un “Final 4” turnīrs.

 

Arī dāmu konkurencē Latvijai par vienu komandu mazāk – trīs. Baltijas līgā nebūs SK “Babīte” (turpinās spēlēt Nacionālajā līgā), bet par uzvaru turnīrā cīnīsies VK “MiLATss” (Daugavpils), RSU/MVS un VK “Jelgava/LU“. Trīs komandas jaunajā sezonā līgā būs arī Lietuvai, par vienu vairāk Igaunijai, kopējais komandu skaits tātad apaļš – desmit.

 

Informāciju sagatavoja

Sporta servisa centrs