26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsOptibet hokeja līga/ Latvjas čempionāts hokejā
Optibet hokeja līga/ Latvjas čempionāts hokejā
26/09/2017

Optibet Hokeja līgas (OHL) regulārās sezonas spēlē pirmo zaudējumu 20.septembrī piedzīvoja Haralda Vasiljeva vadītā hokeja kluba “Zemgale/LLU” komanda, kas izbraukuma spēlē Rīgā nespēja gūt vārtus un bez iespējām pacīnīties par panākumu ar rezultātu 0:4 piekāpās pagājušās sezonas finālistei HK “Mogo”.

Š.g. 23.septembrī Jelgavas ledus hallē plānotā hokeja Virslīgas spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja/Optibet” tehnisku iemeslu dēļ atcelta (informācija tiks papildināta).

 

Zināms, ka 2017/2018 Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs jau trešdien, 27.septembrī Jelgavas ledus hallē, kad cīnīsies ar HK “Prizma”. Spēles sākums pulksten 19.30

Iepriekšējās spēles

Sezonas ievadā HK “Zemgale/LLU” līdz šim bija izcīnījusi divas uzvaras, Jelgavā ar 3:1 apspēlējot Rīgas “Prizmu”, bet viesos pēcspēles metienu sērijā pieveikta enerģiskā “Rīga”. HK “Mogo”, kas arī šajā sezonā ir viena no galvenajām favorītēm uz čempiontitulu, bija piedzīvojusi zaudējumu Liepājā, kā rezultātā pirms šīvakara spēles turnīra tabulā atradās zem mūsējiem. Favorītu lomā Mogo ledus hallē gan noteikti bija mājinieki, kuri statusu apliecināja arī uz ledus. 

Jau pirmaja periodā “Mogo” izdarīja lielu spiedienu uz Jelgavas komandas vārtiem, izpildot 21 metienu pa Riharda Cimermaņa vārtiem. Uzreiz jāsaka, ka kopumā tika spēlēts atvērts un ātrs hokejs, kas Latvijas čempionātā nav retums, un arī jelgavnieki pa vārtiem meta itin daudz – 15 reizes. Mūsējie bija tuvu, lai pirmo trešdaļu noslēgtu pie pieklājīgā 0:0, bet 41 sekundi pirms perioda beigām Cimermani pārspēja Ronalds Cinks, kurš šosezon pilda arī eksperta pienākumus Rīgas “Dinamo” hokeja spēļu TV studijā. 

Arī otrajā trešdaļā pārsvars piederēja Rīgas komandai, kas drīz vien ieguva vairākumu, kuru izmantoja sekundi pirms laukumā būtu atgriezies viesu piektais hokejists – precīzs metiens Edgars Kurmis. Turpinājumā “Zemgale/LLU”” neizmantoja savu iespēju spēlē pieci pret četriem, un 33. minūtē izcēlās kādreizējais Jelgavas vienības aizsargs Jānis Bullītis – 0:3. Lai gan atlikušajā spēles laikā abām komandām bija daudz noraidījumu, viesi tā arī nespēja gūt vārtus, un 54. minūtē punktu pielika Rūdolfs Prūsis – 0:4.

Par OHL 

Jaunajā OHL sezonā katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Kā liecina LHF mājas lapā publicētā informācija, šī gadda čempionātā startēs sešas hokeja komandas: 

  • HK “MOGO”
  • HK “Zemgale/LLU”
  • HK “Liepāja/Optibet”
  • HS “Rīga”
  • HK “Prizma”
  • HK “Kurbads”

Izslēgšanas spēles

Šā gada “playoff” izcīņā piedalīsies regulārā čempionāta četras labākās komandas. Regulārā čempionāta uzvarētāji spēkosies ar ceturtās vietas esošo komandu, bet otrās vietas vienība spēlēs pret trešās pozīcijas izcīnījušo klubu.

Pusfināli un fināli tiks aizvadīti līdz četrām uzvarām. Savukārt laukuma priekšrocības “playoff” turnīrā iegūs augstāku vietu ieņēmušās komandas regulārajā čempionātā.

 

 

Informācija: LHF, Jelgavas Vēstnesis