22 °C, 4.6 m/s, 61.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaUzticību Latvijai sola astoņi jaunie pilsoņi
Uzticību Latvijai sola astoņi jaunie pilsoņi
28/09/2017

Jelgavas pilsētas domē vakar tika sveikti astoņi jaunie Latvijas pilsoņi, kuri pilsonību ieguvuši naturalizācijas kārtībā. Svinīgo uzrunu teica Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods, pēc tā naturalizētie pilsoņi sniedza solījumu par uzticību, godprātību un lojalitāti Latvijai.

Solījums tiek dots pēc tam, kad pretendenti jau ir nokārtojuši visus nepieciešamos eksāmenus pilsonības saņemšanai, un šoreiz uzticību Latvijai solīja Vladimirs Favorskis, Vasilijs Gafijčuks, Oļegs Gesins, Mihails Razmeritsa, Aleksejs Sņetkovs, Iļja Soboļevs, Aleksandra Zeiļuka un Svetlana Manzhura.
 
SOLĪJUMS:
Es (vārds, uzvārds), dzimis/-usi (datums), kļūstot par Latvijas pilsoni, apsolu būt uzticīgs/-a Latvijas Republikai. Apņemos būt lojāls/-a Latvijai un godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus. Solos aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību. Apliecinu, ka mana rīcība nekad nebūs vērsta pret Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti.
 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē