26.7 °C, 4.4 m/s, 46.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas pilsētas 2017. gada kausa izcīņa basketbolā
Jelgavas pilsētas 2017. gada kausa izcīņa basketbolā
28/09/2017

Sākusies pieteikšanās vīriešu basketbola čempionātam. No 2017.gada oktobra līdz decembrim Jelgavas Sporta hallē (Mātera iela 44a) tiks organizēta Jelgavas pilsētas kausa izcīņa basketbolā vīriešiem.

Basketbola komandu čempionāta mērķis ir veicināt spēlētāju sportiskās meistarības un fiziskās sagatavotības attīstību, kā arī popularizēt amatieru basketbolu Jelgavā un nodrošināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās, regulārās sporta nodarbībās. Jelgavas pilsētas kausa izcīņas interesenti aicināti līdz šī gada 5.oktobrim pieteikt komandas un spēlētājus.

Potenciālajiem dalībniekiem komandas pieteikums jāiesniedz līdz 5.oktobra pulksten 15:00 (Pielikums Nr.1), kas apliecina gatavību startēt sacensībās un pildīt Nolikumā noteiktās saistības. Komandas vārdiskais pieteikums jāiesniedz līdz 10.oktobra pulksten 17:00 Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē “Sporta servisa centrs” vai elektronisku jānosūta uz e-pasta adresi: sports@sports.jelgava.lv (Pielikums Nr.2).

Sacensību nolikums paredz, ka maksimālais dalībnieku skaits komandas pieteikumā ir 15 spēlētāji. Čempionāta spēles notiek saskaņā ar Nolikumu un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem, kā arī FIBA oficiālajām noteikumu izmaiņām, interpretācijām un papildinājumiem. Regulārajā čempionātā vienas ceturtdaļas ilgums ir 8 (astoņas) minūtes, izslēgšanas spēlēs 10 (desmit minūtes). Komandas sastāvu sacensību laikā NAV atļauts mainīt vai papildināt; spēlētājiem, kuris dzimuši pēc 2002.gada startēt NAV atļauts. Spēlētāji, kuri pieteikti dalībai FIBA, BBL (Baltijas Basketbola līgas) un Latvijas basketbola līgas 1.divīzijai 2017./2018.gada sezonā vai kādas citas valsts augstākajā līgā startēt NAV atļauts. Par piedalīšanos Jelgavas pilsētas 2017.gada kausa izcīņā basketbolā vīriešiem katrai komandai jāsamaksā Nolikumā noteiktā dalības maksa.

Izspēles kārtība tiek noteikta un izziņota pēc komandu pieteikumu saņemšanas, atkarībā no pieteikto komandu skaita. Izspēles kārtība tiek pārrunāta un apstiprināta pārstāvju sanāksmē ceturtdien, 5.oktobrī pulksten 19:00 Jelgavas sporta hallē. Spēļu kalendārs tiek publicēts Jelgavas Sporta servisa centra mājaslapā un izvietots Jelgavas Sporta hallē pie ziņojuma dēļa.

Jelgavas pilsētas 2017.gada kausa izcīņas 1. un 2.vietas ieguvējas komandas tiks apbalvotas ar piemiņas medaļām, diplomiem un naudas balvām. Čempionāta 1.vietas ieguvēji saņems naudas balvu EUR 500.00 (pieci simti eiro) apmērā, bet 2.vietas ieguvēji EUR 250.00 (divi simti piecdesmit eiro) apmērā. Individuālās naudas balvas – pēc organizatoru vērtējumu, trīs labākie spēlētāji tiks apbalvoti ar naudas balvām EUR 30.00 (trīsdesmit eiro) apmērā.

Čempionātu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Sporta servisa centrs” sadarbībā ar biedrību Basketbola klubs „Jelgava”, sacensību galvenais tiesnesis J.Kaminskis. Sacensību organizatori nodrošina sporta bāzi (spēles laukumu, ģērbtuvi, dušu), spēļu laukuma tiesnešus, spēļu sekretārus, spēļu kalendāru, turnīra informācijas atspoguļošanu masu medijos un apbalvošanu sacensību noslēgumā. Spēlētāji un komandas pārstāvji paši atbild par savas veselības stāvokli un to ar savu parakstu apliecina komandas vārdiskajā pieteikumā. Organizatori patur tiesības, vajadzības gadījumā, veikt izmaiņas nolikumā, spēles laikā, vietā, telpā.

 

Informācija: Sporta servisa centrs