19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLatviešu tautastērpu seminārs “Zemgales jostas”
Latviešu tautastērpu seminārs “Zemgales jostas”
08/11/2017

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina ikvienu interesentu apmeklēt lekciju cikla par latviešu tautastērpu trešo semināru “Zemgales jostas”, ceturtdien, 9.novembrī pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Seminārā uzstāsies Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta Etnoloģijas nodaļas pētniece Dr.hist. Anete Karlsone, kura stāstīs par Zemgales austo jostu tipiem un darināšanas tehnikām.

Lai arī jostas darina un lieto visā pasaulē, latvieši var lepoties ar  lielu novadu jostu dažādību. Zemgales tipa jostas vēl slēpj daudz neizpētīta un nezināma – lektore seminārā dalīsies ar zināšanām par Zemgales austo jostu aušanas vēsturi un izpētīto, rakstot grāmatu “Rakstainās jostas: kopīgais kultūrslānis”.

Seminārā būs iespējams apskatīt arī 40 dažādas Zemgales jostas no Bauskas muzeja, kura krājumā ir viena no lielākajām Zemgales jostu kolekcijām Latvijā.

Šis ir trešais no četriem semināriem lekciju ciklā “Semināru cikls par latviešu tradicionālo tautas tērpu”, kas notiek Jelgavas reģionālā tūrisma centrā, realizējot Valsts kultūrkapitāla fonda finansētu projektu.

 

Vairāk informācijas visit.jelgava.lv