21.5 °C, 4.2 m/s, 72.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaJelgavas pilsētas iedzīvotāju kartes priekšrocības
Jelgavas pilsētas iedzīvotāju kartes priekšrocības
08/11/2017

No 1. oktobra darbojas lojalitātes programma Jelgavas pilsētas autobusu pasažieriem, kuri par braucienu norēķinās ar Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti vai Jelgavas pilsētas skolēna apliecību. Lojalitātes paredz atlaides – jo vairāk mēnesī izmanto autobusu pakalpojumus, jo izdevīgāka ir cena par braucienu. Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti var saņemt ikviens neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Braukšanas maksa, norēķinoties ar e-karti:

  • 08,50 EUR – 10 braucieni. Braucienu skaits jāizmanto 6 (sešu) mēnešu laikā;
  • 16,00 EUR – 20 braucieni. Braucienu skaits jāizmanto 6 (sešu) mēnešu laikā;
  • 30,00 EUR – 40 braucieni. Braucienu skaits jāizmanto 6 (sešu) mēnešu laikā;
  • 42,00 EUR – 60 braucieni. Braucienu skaits jāizmanto 6 (sešu) mēnešu laikā.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības pabalsti:

  • 50% apmērā Jelgavas pilsētā deklarētajiem pensionāriem un politiski represētās personas (atlaide tiek piešķirta 20 braucieniem mēnesī visu kalendāro gadu);
  • 20% apmērā no braukšanas maksas mācību gada laikā un vasaras brīvdienās, saskaņā ar izglītības iestādes sarakstu par piedalīšanos skolas pasākumos, Jelgavas pilsētas un citu pašvaldību vispārējās un profesionālās izglītības iestādes klātienes izglītojamajam (no trūcīgas, maznodrošinātas vai daudzbērnu ģimenes);
  • 100% apmērā, nepārsniedzot 5 braucienus dienā, piešķir bērniem-bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kā arī pilngadību sasniegušajiem bērniem-bāreņiem, kuri mācās kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un/vai profesionālās izglītības mācību iestādē.

 

Kur pieteikties Jelgavas pilsētas iedzīvotāju kartei?

  • SEB bankas filiālē Jelgavā – Akadēmijas ielā 3 vai Rīgā SEB bankas Rīdzenes filiālē – Vaļņu ielā 11;
  • Norvik Bankas klientu apkalpošanas centrā Katoļu ielā 18, Jelgavā;
  • Pensionāriem, bāreņiem (kuri nemācās Jelgavas skolās) un politiski represētām personām jāvēršas Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē (Pulkveža O.Kalpaka ielā 9) informācijas kabinetā. Vairāk informācijas ŠEIT.

 

Jelgavas pilsētas iedzīvotāju kartes pirmā izgatavošanas reize ir bez maksas.

Jau ziņots, ka, lai palielinātu bezskaidras naudas norēķinus Jelgavas pilsētas sabiedriskajā transportā, pieņemts lēmums par jauniem tarifiem. Norēķinoties par braucienu skaidrā naudā, pasažierim jāmaksā 1,50 eiro. Bet, norēķinoties ar Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, skolēna apliecību, e-karti vai VISA vai MasterCard norēķinu karti, maksa par braucienu paliek nemainīga – 85 centi. Pašlaik bezskaidras naudas norēķini Jelgavas pilsētas sabiedriskajā transportā veido 92% no kopējiem ieņēmumiem. Vairāk lasi šeit.