22.5 °C, 3.8 m/s, 56.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsVK “Jelgava” Baltijas volejbola līgā sievietēm
VK “Jelgava” Baltijas volejbola līgā sievietēm
03/12/2017

Veiksmīgu spēli Baltijas volejbola līgā sievietēm 2.decembrī aizvadījusi Jelgavas pilsētas sieviešu volejbola kluba “Jelgava” komanda. Baltijas līgas regulārā čempionāta kārtas spēlē Daugavpilī VK “Jelgava” ar rezultātu 3:1 pārspēja volejbola kluba “miLATss” volejbolistes.

Savukārt 3.decembrī čempionāta 1.riņķa noslēdzošajā spēlē jegavnieces atzina vietējās “Jonava KKSC” vienības pārākumu ar 0:3 (10,21,23). 

Iepriekšējās spēles

Š.g. 2.decembrī Daugavpilī spēkus samēroja divas no trijām Latvijas komandām Baltijas līgām. VK “miLATss” nespēja izmantot sava laukuma priekšrocības, piekāpjoties Jelgavas volejbolistēm ar 1:3 (-25, 19, -22, -19). VK “Jelgava” uzvaras kaldināšanā 24 punktus savāca Līva Sola, 20 – Linda Liniņa un 13 – Simona Rozīte. Šī uzvara palīdzēja jelgavniecēm apsteigt Daugavpils volejbolistes arī turnīra tabulā.

Par jauno sezonu

Šosezon čempionātā startē desmit komandas – četras pārstāv Igauniju, trīs Latviju un trīs Lietuvu. Pērn no Latvijas sieviešu volejbola komandām vislabāk veicās daudzkārtējām Latvijas čempionēm, trenera Jāņa Leiša vadītajām volejbola kluba Jelgava spēlētājām (4.vieta), kuras jaunājā sezonā ir gatavas jauniem izaicinājumiem.

Šogad krietni ir pamainījies Jelgavas sieviešu volejbola komandas sastāvs. No Babītes kluba atnākušas Krista Mihelsone un Simona Rozīte; pēc sezonas pārtraukuma spēlēs Evija Spalva, MSĢ pabeigusi Īvaise Zaķe, bet no Murjāņiem uz Jelgavu pārcēlusies Mairita Baltiņa. Arī zaudējumi ir iespaidīgi – māsas Sanda un Ilze Liepiņlauskas, Sanda Ragozina un Anna Lejiņa. Dažām pieteiktajām spēlētājām šobrīd jāārstē savainojumi, un pirmajā vietā ir darbs. Pagājušajā sezonā nepareizi salikām akcentus, saka komandas vecākais treneris Jānis Leitis. Baltijas līgā no Latvijas komandām ierindojāmies visaugstāk, taču tas atspēlējās Latvijas čempionātā. Šogad uzsvars tiks likts uz Latvijas meistarsacīkstēm. Komandas sastāvs šogad ir mainījies, tādēļ komandas vadība uzskata, ka paies laiks, kamēr komanda saspēlēsies.

 

Informāciju sagatavoja 

Sporta servisa centrs