26.1 °C, 5.1 m/s, 48.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSociālais atbalstsPalielinās ienākumu slieksni maznodrošinātas ģimenes statusa saņemšanai
Palielinās ienākumu slieksni maznodrošinātas ģimenes statusa saņemšanai
28/12/2017

Līdz ar izmaiņām normatīvajos aktos 2018. gadā mainīsies sociālās palīdzības piešķiršanas un saņemšanas kārtība Jelgavā, kā arī tiks palielināts ienākumu slieksnis maznodrošinātas ģimenes statusa saņemšanai.

Turpmāk personai pašvaldības pabalsta saņemšanai iztikas līdzekļu deklarācija būs jāizpilda elektroniski kopā ar sociālo darbinieku Jelgavas sociālo lietu pārvaldē. Ģimene pilnvaro vienu pilngadīgu ģimenes locekli veikt visas darbības, saistītas ar sociālās palīdzības pieprasīšanu.

 

Lai personas Jelgavas pašvaldībā atbilstu maznodrošinātā statusam un varētu pretendēt uz sociālās palīdzības un pašvaldības pabalstiem turpmāk ienākumu slieksnis maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa saņemšanai būs ģimenei ar bērniem 215 eiro uz personu mēnesī līdzšinējo 190 eiro vietā, ģimenei, kurā nav darbspējīgu personu – 247 eiro līdzšinējo 237 eiro vietā, atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem – 276 eiro līdzšinējo 266 eiro vietā, personai garantētā iztikas minimuma saņemšanai – 53 eiro līdzšinējo 49,80 eiro vietā.

 

Savukārt trūcīgā statusa saņemšanai ienākumu slieksnis paliks nemainīgs – 128,06 eiro mēnesī. Lai paplašinātu aizbildņu ģimenēs esošo bērnu iespējas saņemt ēdināšanas un individuālo mācību līdzekļu iegādes pabalstu, jaunajā gadā par 30 eiro tiks palielināts ienākumu slieksnis aizbildņu ģimenēm, proti, no 235 eiro uz 265 eiro.

 

Turpmāk pabalstu medikamentu iegādei piešķirs vitamīnu iegādei saskaņā ar ģimenes ārsta izziņu. Vēl no 2018. gada tiks palielināts ikgadējais pabalsts rehabilitācijai Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem – no 25 eiro uz 30 eiro. 

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē

“Jelgavas sociālo lietu pārvalde”