21.4 °C, 1.1 m/s, 76.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAr pašvaldības līdzfinansējumu kanalizācijai pieslēgtas 11 mājas
Ar pašvaldības līdzfinansējumu kanalizācijai pieslēgtas 11 mājas
28/12/2017

Noslēgusies šī gada pašvaldības programma “Dzīvojamo māju pieslēgšanās centralizētajai kanalizācijas sistēmai”, kas paredz iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 50 procentiem no būvdarbu izmaksām. Šogad šo iespēju izmantojušas 11 mājas, apgūstot mazāk nekā pusi no pašvaldības šim mērķim paredzētā finansējuma.

Šogad pašvaldības atbalsta saņemšanai kopumā tika iesniegti 14 pieteikumi – 12 no privātmājām un divi no četru un vairāk dzīvokļu mājām. Pilnībā projektu realizēja un pēc pakalpojuma līguma noslēgšanas ar “Jelgavas ūdeni” līdzfinansējumu saņems 11 mājas, tostarp abas pieteiktās daudzdzīvokļu mājas – Lietuvas šosejā 42/44 un Tērvetes ielā 49.

 

Realizētie projekti liecina, ka centralizētajai kanalizācijai īpašumi tiek pieslēgti gan rajonos, kur kanalizācija izbūvēta par ES līdzekļiem, gan tur, kur tīkli bijuši jau agrāk. Šogad ar pašvaldības līdzfinansējumu centralizētajai kanalizācijai pieslēgtas privātmājas Parka ielā, Druvu ielā, Vidus ielā, Lietuvas šosejā, Miezītes ceļā, Vecajā ceļā, Nākotnes ielā, Veco Strēlnieku ielā, Zāļu ielā.

 

Pašvaldība no budžeta līdzekļiem programmai “Dzīvojamo māju pieslēgšanās centralizētajai kanalizācijas sistēmai” šogad bija paredzējusi 30 000 eiro, no kuriem apgūti ir 12 345,75 eiro. Viena privātmāja varēja saņemt līdzfinansējumu līdz 50 procentiem, bet nepārsniedzot 1000 eiro, savukārt viena četru un vairāk dzīvokļu māja – līdzfinansējumu līdz 50 procentiem, bet kopumā nepārsniedzot 2500 eiro.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē