19 °C, 3.5 m/s, 72.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSporta deju sacensības Jelgavā pulcē teju 400 dalībniekus
Sporta deju sacensības Jelgavā pulcē teju 400 dalībniekus
21/01/2018

Nedēļas nogalē, 20. un 21. janvārī, Jelgavas Sporta hallē norisinājās sporta deju sacensības – Latvijas čempionāts standarta dejās un jauniešu grupā Latīņamerikas dejās, kā arī Jelgavas domes kauss, kas reizē ir arī Latvijas kausa 1. posms. 

Sestdien, 20. janvārī, labākie dejotāji no visas Latvijas pulcējās Jelgavā, lai piedalītos šī gada pirmajās lielajās sporta deju sacensībās – Latvijas čempionātā standarta dejās, kā arī Latīņamerikas dejās jauniešu grupā. Dažādās vecuma grupās startēja aptuveni 140 pāri. Sacensību gaitā tika noskaidroti arī Latvijas čempionu pāri, kuri pārstāvēs valsti Eiropas un pasaules čempionātā, kā arī Jelgavā noteikti čempioni Latīņamerikas dejās jauniešu grupā.

Pirmo reizi Jelgavā ieradās deviņi augstākā līmeņa tiesneši no Beļģijas, Zviedrijas, Holandes, Austrijas, Somijas, Norvēģijas, Slovēnijas, Spānijas un Polijas. Sacensībās veiksmīgi startējuši daudzi pāri dažādās vecuma grupās, tostarp arī tie jelgavnieki, kas trenējas gan mūsu pilsētā, gan Rīgā un citviet. Vecuma grupā līdz 21 gadam standarta dejās, otrajā vietā ierindojās jelgavnieks Vladislavs Pečens ar Baltkrievu partneri Aliaksandru Bahuševiču, savukārt godalgoto otro vietu senioru grupā standarta dejās izcīnīja jelgavnieki vicečempioni Juris Boldiševics un Anita Boldiševica.

Jelgavas domes kausa izcīņa, kas vienlaikus bija arī pirmais no sešiem Latvijas kausa posmiem, notika svētdien, 21. janvārī. Atsaucība bija liela –  uz sacensībām ieradās teju 200 dalībnieku, vislielākais dalībnieku skaits bija bērnu 2E4 grupā, kur startēja 35 pāri.

Bērniem atklātajā deju grupā Latīņamerikas dejās deju kluba “Lielupe” audzēkņi Raivo Zimelis un Elza Freiberga izcīnīja pirmo vietu, jelgavnieki Ričards Andrejs Bolšteins un Madara Klišāne palika trešie. Savukārt atklātajā E4 grupā standarta plus Latīņamerikas dejās, finālā, ierindojoties 5. un 6. vietā, iekļuva Raiens Dūša un Polina Sretenska no Dūšas deju skolas un “Lielupe” audzēkņi Roberts Meikšāns un Poļina Matosova.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē