26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaBūs apskatāma Anitas Rācenes gleznu izstāde “Citāda iedvesma”
Būs apskatāma Anitas Rācenes gleznu izstāde “Citāda iedvesma”
22/02/2018

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī no 26.februāra līdz 31.martam būs apskatāma mākslinieces Anitas Rācenes gleznu izstāde “Citāda iedvesma” – ziedu un dabas atainojums eļļas krāsu tehnikā. Tikšanās ar mākslinieci norisināsies 28.februārī pulksten 18.

Anita Rācene dzimusi Bauskā, bet ar Jelgavu saistīta kopš 1993.gada, kad uzsākusi studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur ieguvusi pedagoģijas zinātņu doktora grādu, maģistra grādu ekonomikā un izglītībā. Pašlaik strādā par karjeras konsultanti, bet brīvajā laikā glezno.

 

Autorei tuva ir ziedu gleznošana, jo tie ikvienā raisa pozitīvas emocijas, priecē dvēseli un ļauj uzplaukt smaidam. Dabā ziedi uzplaukst un pēc kāda laika novīst, bet gleznās tie zied mūžīgi.

 

Māksliniece gleznot apguvusi un turpina pilnveidoties pie pasniedzējas, gleznotājas, gleznu restauratores Alisas Gibet (Sanktpēterburga), gūstot iedvesmu no ārzemju māksliniekiem, daudz fotografējot un vērojot dabu.

 

Tikšanās ar mākslinieci Anitu Rāceni notiks 28.februārī pulksten 18.00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa konferenču zālē.

 

Izstāde “Citāda iedvesma” apskatāma no 26.februāra līdz 31.martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa kāpņu telpā, Akadēmijas iela 1, Jelgava. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv, pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv

 

Anitas Rācenes glezna “Jelgavas pils dārzā” – Autores foto.

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā