15.8 °C, 1.6 m/s, 93.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsHK “Zemgale/LLU” pusfinālā otrā uzvara
HK “Zemgale/LLU” pusfinālā otrā uzvara
26/02/2018

HK “Zemgale/LLU” pusfinālā otrā uzvara! Nākamā spēle 28.februārī!

Optibet Hokeja līgas (OHL) pusfināla sērijas otrajā spēlē «Zemgale/LLU» ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica regulārās sezonas spēcīgāko komandu Rīgas «Mogo». Sērijā, kura ritēs līdz kādas komandas četrām izcīnītām uzvarām, nākamās divas cīņas tiks aizvadītas Jelgavas ledus hallē 28. februārī un 1. martā. 

 

Tas nozīmē, ka Jelgavas komanda nonākusi tikai divu uzvaru attālumā no iekļūšanas Latvijas čempionāta finālā. 28. februārī un 1. martā spēles tiks aizvadītas Jelgavas ledus hallē. Abās dienās spēle sāksies pulksten 19.30. 

 

OHL pusfinālā otro spēli abas komandas aizvadīs 25.februārī pulksten 13.30 Mogo hallē, Rīgā. Izslēgšanas spēļu kārtā komandas cīnīsies līdz brīdim, kad kāda no tām izcīnīs četras uzvaras. Pirmās divas spēles tiks aizvadītas 24. un 25.februārī Rīgā, Mogo ledus hallē; nākamās divas spēles tiks aizvadītas 28.februārī un 1.martā Jelgavas ledus hallē.

 

Iepriekšējās spēles

«Mogo» pelnīti uzvarēja regulārās sezonas turnīrā, un «Zemgale/LLU» pusfinālā kā ceturtās vietas ieguvēju gaidīja tieši šī pretiniece. Skaidrs, ka favorītu lomā bija galvaspilsētas vienība, kas līdz šim bija uzvarējusi piecās no sešām savstarpējām tikšanās reizēm šosezon. Pirmās spēles scenāriju paredzēt nebija iespējams. «Zemgale/LLU» guva desmit vārtus un svinēja graujošu panākumu ar 10:2, sperot pirmo soli sensācijas virzienā. 

Otrās spēles sākums mūsējiem solīja ļoti sarežģītu maču, jo jau 26. sekundē «Zemgale/LLU» vārtsargu Rihardu Cimermani pārspēja Rustams Begovs (0:1). Pēc šāda pavērsiena «Zemgale/LLU» nesalūza, bet parādīja, ka ir spēcīgs kolektīvs, kurš ar komandas spēli var sasniegt rezultātu. No sākuma trešajā minūtē izlīdzinājumu uz tablo panāca Lauris Rancevs, bet minūti vēlāk 2:1 pārsvaru jelgavniekiem sniedza augumā raženais aizsargs Krišs Grundmanis – 2:1. 

 

Pēc tam mūsējie arī spēlēja vairākumā, taču dubultot pārsvaru nespēja, un devītajā minūtē pretinieku krievu leģionārs Dmitrijs Moņa raidīja otro ripu Cimermaņa vārtos – 2:2. Aizraujošas spēles pirmās 20 minūtes, kurās vairāk pa vārtiem meta rīdzinieki, savukārt tablo vēstīja neizšķirtu. Otrajā periodā teicamu spēli demonstrēja komandu vārtsargi Cimermanis un Renārs Kazanovs, tādējādi arī pēc 40 minūtēm tablo joprojām rotāja divi divnieki. 

Ja «Zemgale/LLU» izšķirošajās 20 minūtēs mēģināja demonstrēt maksimāli disciplinētu hokeju, tad mājinieki mūsējiem sniedza trīs iespējas spēlēt vairākumā. Diemžēl nevienu no tām viesi neizmantoja, un bija jāspēlē pagarinājums. Jau 61. minūtē vēl vienu negaidītu uzvaru «Zemgale/LLU» izrāva baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks – 3:2.

 

TURNĪRA TABULA

Par OHL 

 

Jaunajā OHL sezonā katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Kā liecina LHF mājas lapā publicētā informācija, šī gadda čempionātā startēs sešas hokeja komandas: 

 

  • HK MOGO
  • HK Zemgale/LLU
  • HK Liepāja/Optibet
  • HS Rīga
  • HK Prizma
  • HK Kurbads

 

 

 

Šā gada playoff izcīņā piedalīsies regulārā čempionāta četras labākās komandas. Regulārā čempionāta uzvarētāji spēkosies ar ceturtās vietas esošo komandu, bet otrās vietas vienība spēlēs pret trešās pozīcijas izcīnījušo klubu.

 

Pusfināli un fināli tiks aizvadīti līdz četrām uzvarām. Savukārt laukuma priekšrocības playoff turnīrā iegūs augstāku vietu ieņēmušās komandas regulārajā čempionātā.

 

 

 

 

Informācija: K.Upenieks