16.3 °C, 3.4 m/s, 87.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaAtbalstīs jauniešu interesantākās idejas
Atbalstīs jauniešu interesantākās idejas
22/03/2018

Jau trešo gadu Jelgavas pašvaldība izsludina jauniešu iniciatīvu projektu konkursu “Jaunieši var!”, kurā aicina piedalīties Jelgavas pilsētas neformālās jauniešu iniciatīvu grupas (vismaz divi jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem) un iegūt finansiālu atbalstu līdz 350 eiro sava projekta realizācijai.

Kopējais šim mērķim paredzētais finansējums šogad ir 3500 eiro, bet projekts jāiesniedz laika posmā no 23. marta līdz 23. aprīlim.

 

Jāņem vērā, ka šogad ir veiktas nelielas izmaiņas konkursa nolikumā, kuras ceturtdien, 22. martā, Jelgavas domes sēdē apstiprināja deputāti. Nolikums ir papildināts ar punktu, kurā norādīts, ka projekta finanšu līdzekļi netiks piešķirti izglītības iestāžu inventāra iegādei, ēku un teritorijas labiekārtošanai. Šogad nedaudz mainīts arī projekta īstenošanas laiks – no 1. maija līdz 31. oktobrim. Iepriekš tas bija no 20. maija līdz 20. oktobrim.

 

Projektu konkursā tiek atbalstītas neformālās mācīšanās aktivitātes un pasākumi, jauniešu saliedētības veicināšanas un līdzdalības pasākumi, jauniešu iesaiste brīvprātīgajā darbā, fiziskās aktivitātes, kas neprasa mērķtiecīgu un ilglaicīgu iepriekšēju sagatavotību attiecīgajā sporta veidā, piemēram, atklātie treniņi, amatierturnīri, nepieciešamā sporta aprīkojuma iegāde, kā arī radošās pašizpausmes, piemēram, radošās darbnīcas, improvizācijas teātra nodarbības, izstāžu veidošana.

 

Projekta pieteikums jāiesniedz Sabiedrības integrācijas pārvaldē Skolotāju ielā 8 līdz 23. aprīļa pulksten 19. Vienlaikus projekta pieteikuma elektroniskā kopija jānosūta pa e-pastu linda.vovere@dome.jelgava.lv. Ar projektu konkursa nolikumu no 23. marta varēs iepazīties SIP mājaslapā www.sip.jelgava.lv vai sazinoties ar SIP jaunatnes lietu speciālisti Lindu Voveri pa e-pastu linda.vovere@dome.jelgava.lv.

 

Pērn projektā tika atbalstīti un nauda piešķirta 11 jauniešu iesniegtajiem projektiem.

 

Foto – pašvaldības arhīvs.

 

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē