26.8 °C, 0.8 m/s, 56 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDivdesmito gadu pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi
Divdesmito gadu pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi
26/04/2018

24.maijā pilsētas svētku svinīgajā pieņemšanā pie Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa jau divdesmito gadu pasniegti Jelgavas pilsētas augstākie apbalvojumi – “Goda zīme” un “Goda raksts”. “Goda zīmi” šogad saņēma Anita Prūse, bet “Goda rakstu” – Elita Simsone, Aleksandrs Jakovļevs; Agnese Freiberga Artai Jurgenovskai un Sandra Muičniece – Brasava.

 

 

Šis gads mūsu valstij ir īpašs, kad visi kopā atzīmējam neatkarības simtgadi, godinot mūsu tradīcijas, vērtības, valstiskumu un cilvēkus, kas cīnījušies un nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Jelgavai ir, ar ko lepoties.

 

Apbalvojums “Goda zīme” pasniegts Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu kluba vadītājai Anitai Prūsei par ilggadēju un profesionālu darbību Studentu klubā, ieguldījumu kultūras vērtību saglabāšanā un Jelgavas vārda popularizēšanu.

 

Savukārt “Goda raksts” pasniegts tautas deju ansambļa “Lielupe” mākslinieciskajai vadītājai Elitai Simsonei par augstu profesionālo meistarību, aktīvu darbu, ieguldījumu Jelgavas kultūras attīstībā un pilsētas vārda popularizēšanu; biedrību “Jelgavas Roņi” un “Jelgavas Jahtklubs JJK” valdes loceklim Aleksandram Jakovļevam par nopelniem un ieguldījumu sportā un sabiedriskajā darbībā Jelgavas pilsētā; Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes Pārtikas tehnoloģijas katedras profesorei, Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītājai, Dr.sc.ing. Sandrai Muižniecei-Brasavai par pārtikas speciālistu izglītošanu un aktīvu darbību Jelgavas pilsētas uzņēmējdarbības attīstībā, Jelgavas Valsts ģimnāzijas ķīmijas skolotājai Agnesei Freibergai par sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un jaunatnes izglītošanā Jelgavā; Jelgavas 4.vidusskolas mūzikas skolotājai Artai Jurgenovskai par augstu profesionālo meistarību, ieguldījumu jaunatnes izglītošanā un pilsētas vārda popularizēšanu.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē