20.4 °C, 1.9 m/s, 83.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNoskaidroti smilšu skulptūru festivāla laureāti
Noskaidroti smilšu skulptūru festivāla laureāti
08/06/2018

Visas nedēļas garumā Pasta salā pie smilšu skulptūru izveides, interpretējot šā gada festivāla tēmu – “Dzīvnieku pasaule”, – strādāja 15 tēlnieki no 7 valstīm. Šodien pie Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa apbalvoti festivālā laureāti. Iespēja apskatīt mākslinieku veikumu klātienē Pasta salas smilšu parkā jelgavniekiem un pilsētas viesiem būs sestdien un svētdien – 9. un 10. jūnijā.

 

12. starptautiskā smilšu skulptūru festivāla “Summer signs” pirmās vietas ieguvējs ar skulptūru “Sarkanā grāmata” šogad ir Aleksandrs Skarednovs no Krievijas, otrajā vietā – Čehijas pārstāvis Jakubs Zimaceks ar darbu “Čūskas” –, savukārt trešās vietas ieguvējs ir Oleksijs Poda no Ukrainas ar skulptūru “Draudzība”. Jāpiebilst, ka 15 tēlnieku radītos darbus, kā arī vērienīgu demo skulptūru Pasta salas smilšu parkā interesenti aicināti apskatīt 9. jūnijā no pulksten 10 līdz 24 un 10. jūnijā no pulksten 10 līdz 23.

 

Šogad smilšu skulptūru festivāls pulcēja gan profesionālus tēlniekus ar lielu pieredzi darbā ar smiltīm, gan tos, kuri vēl tikai nesen apguvuši tieši šo materiālu. Konkursa komisija vērtēja darbus pēc tehniskā izpildījuma, mākslinieciskās izpausmes, tēmas atspoguļojuma un kreativitātes.

 

Festivāla laureāti:

 

1.vietā – A.Skarednovs ar darbu «Sarkanā grāmata» (Krievija)

2.vietā – J.Zimaceks ar darbu «Čūskas» (Čehija)

3.vietā – O. Poda ar darbu «Draudzība» (Ukraina)

 

Žūrijas simpātiju balvas pasniegtas:

Andrejam Kokorinam ar darbu «Aristokrāta brokastis» (Krievija)

Inesei Valterei ar darbu «Apmīļo biti» (Latvija)

Andrejam Molokovam ar darbu «Mamma» (Krievija)

 

AS «Gjensedige Baltic» simpātijas balva pasniegta:

Martinam Gaubam ar darbu «Mīlestība» (Lietuva)

 

Vairāk par festivāla norisi, satiksmes ierobežojumiem un biļetēm lasi šeit.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība 

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē