18.3 °C, 1.1 m/s, 89.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaNedēļas nogale aizvadīta iepazīstot dzīvnieku pasauli caur smilšu skulptūrām
Nedēļas nogale aizvadīta iepazīstot dzīvnieku pasauli caur smilšu skulptūrām
10/06/2018

9. un 10. jūnijā tūkstošiem jelgavnieku un pilsētas viesu Jelgavā, Pasta salā, iepazina pārsteidzošo un unikālo dzīvnieku pasauli. Šajā dienās Jelgavā jau 12. reizi norisinājās Baltijā lielākais Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, kur 15 mākslinieki no 7 valstīm, izmantojot vairāk nekā 1000 tonnu smilšu radīja 16 smilšu mākslas darbu par tēmu “Dzīvnieku pasaule”.

Baltijā lielākajā smilšu skulptūru festivālā vienkopus satikās dinozauri, ziloņi, leduslāči, pērtiķi, kā arī filozofiski un humoristiski tēli. 15 mākslinieki no 7 valstīm – Latvijas, Lietuvas Beļģijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas – smilšu formas pārvērta visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz dzīvnieku pasauli paraudzīties no dažādiem skatupunktiem. Mākslinieki kopā šogad izveidoja 15 konkursa skulptūrās un vienu demo skulptūru.

 

Šogad festivāla jauninājums bija lielā demo skulptūru, kuras autori ir ilggadējie Smilšu skulptūru festivāla dalībnieki Inese Valtere un Sanita Rāviņa no Latvijas un lietuviešu tēlnieki Donats Mockus un Martins Gaubas. Skulptūrā tika ilustrēts mīts par to, ka zemeslodi uz savām mugurām tur dzīvnieki – ziloņi un bruņurupuči. Demo skulptūra ir aptuveni piecus metrus augsta un teju 18 metrus plata.

 

img8369.jpg

Demo skulptūra – Inese Valtere (LV), Sanita Rāviņa (LV), Donats Mockus (LT) un Martins Gaubas (LT).

 

12. starptautiskā smilšu skulptūru festivāla “Summer signs” konkursa pirmās vietas ieguvējs ar skulptūru “Sarkanā grāmata” šogad ir Aleksandrs Skarednovs no Krievijas, otrajā vietā – Čehijas pārstāvis Jakubs Zimaceks ar darbu “Čūskas” –, savukārt trešās vietas ieguvējs ir Oleksijs Poda no Ukrainas ar skulptūru “Draudzība”.

 

Aleksandr_Skardenov_Sarkana_gramata.jpg

1.vietā – A.Skarednovs ar darbu «Sarkanā grāmata» (Krievija)

 

Žūrijas simpātiju balvas pasniegtas:

 

Andrejam Kokorinam ar darbu «Aristokrāta brokastis» (Krievija)

Inesei Valterei ar darbu «Apmīļo biti» (Latvija)

Andrejam Molokovam ar darbu «Mamma» (Krievija)

 

AS «Gjensedige Baltic» simpātijas balva pasniegta:

Martinam Gaubam ar darbu «Mīlestība» (Lietuva)

 

Divu dienu garumā Pasta salā varēja baudīt plašu kultūras programmu visai ģimenei – teātra izrādes bērniem, smilšu skulptūru darbnīcas, plašu koncertprogrammu ar grupu “Iļģi”, Aiju Andrejevu, “Bet Bet”, Normundu Jakušonoku un L.Tipa orķestri, lietuviešu grupu “Jonis”, kā arī pašmāju “Sudden lights” un grupu “Jumprava”.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība un JPPI “Kultūra”

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē