19.2 °C, 4.5 m/s, 87.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsArī šogad pusmaratona distance “iestiepsies” Pārlielupē
Arī šogad pusmaratona distance “iestiepsies” Pārlielupē
28/06/2018

Pēc divarpus nedēļām – 14. jūlijā – Jelgavā piekto reizi notiks Jelgavas nakts pusmaratons, kas ir viens no “”Bigbank” skrien Latvija” skriešanas seriāla posmiem. Pasākums sāksies pulksten 18.30 ar rāpošanas čempionātu, bet noslēgsies īsi pēc pusnakts ar ātrāko skrējēju apbalvošanu.

Arī šogad Jelgavas pilsētas pašvaldība jelgavniekiem nodrošina bezmaksas dalības kvotas pasākumā. Pusmaratona distancē uz 25. jūniju bija aizpildītas 107 no 250 kvotām, desmit kilometru skrējienā – 198 no 350 bezmaksas vietām, piecu kilometru skrējienā – 382 no 500 pieejamajām kvotām, nūjošanā un bērnu skrējienā – 271 no 500 kvotām. Jelgavā deklarētie iedzīvotāji pieteikties kādai no Jelgavas nakts pusmaratona distancēm var līdz 5. jūlijam mājaslapas sportlat.lv sadaļā “Sacensību kalendārs” vai mājaslapā bigbankskrienlatvija.lv. Jāpiebilst, ka, reģistrējoties kādai no Jelgavas nakts pusmaratona distancēm un izmantojot bezmaksas kvotu, arī skrējienā “Mans Latvijas skrējiens» varēs piedalīties bez maksas – līdz pirmdienai skrējienam bija piereģistrējušies 138 jelgavnieki. Pārējiem dalības maksa šajā skrējienā ir trīs eiro.

 

maratona-trase.jpg

 

Jelgavas Sporta servisa centra informē, ka Bērnu skrējieni sāksies pulksten 19.30, un katra vecuma grupa veiks atbilstošu distanci – no 200 līdz 1000 metriem. Bērniem starts būs pie Jelgavas pils, finišs – Pasta salā.

 

Pulksten 20.45 starts tiks dots šīgada jauninājumam – divu kilometru skrējienam bez laika kontroles “Mans skrējiens Latvijai”. Šī skrējiena maršruts vēl tiek precizēts.

 

Pulksten 21.30 startēs lielākā grupa – nūjotāji, piecu un desmit kilometru un pusmaratona distances skrējēji. Šajās distancēs maršruts būs tāds pats kā pērn: starts būs zem Mītavas tilta, un dalībnieki dosies pa Čakstes bulvāri un Lielo ielu Dobeles virzienā. Tālāk viņi skries pa Krišjāņa Barona ielu, Pasta, Blaumaņa, Lapskalna ielu līdz Uzvaras parkam, pa Uzvaras ielu, Ausekļa ielu, Jāņa Čakstes bulvāri, pāri tiltam, gar pili. Īsākās distances skrējēji finišēs Pasta salā, bet pārējo distanču skrējēji tālāk dosies pāri Lielupes tiltam, pa Rīgas ielu, Izstādes, Kronvalda, Lāč­plēša ielu, Brīvības bulvāri, Akmeņu ielu, Imantas, Kronvalda, Strazdu ielu un atpakaļ pa Rīgas ielu. Desmit kilometru distances skrējēji atgriežoties finišēs Pasta salā, bet pusmaratona skrējēji dosies otrajā aplī, kas būs nedaudz garāks – pa Lapskalna ielu dalībnieki skries līdz Zvejnieku ielai, tālāk pa Zvejnieku ielu un atpakaļ. Pārējais maršruts būs tāds pats kā pirmajā aplī. Finišs – Pasta salā.

 

Ap pusnakti plānota dalībnieku apbalvošana, īpaši suminot arī ātrākos jelgavniekus katrā distancē.

 

Trasē būs izveidoti divi medpunkti, divas padzeršanās vietas, un piecos izklaides punktos skrējēji tiks uzmundrināti ar mūzikas ritmiem.

 

Dalībnieki skrējienam reģistrēties un izņemt numurus varēs 12. jūlijā no pulksten 15 līdz 21 Rīgā, tirdzniecības centra “Alfa” veikalā “Sportland”, un 13. jūlijā no pulksten 17 līdz 21 Jelgavā, sacensību informācijas centrā Pasta salā.

 

Pilsētas iedzīvotājus un viesus aicinām ņemt vērā, ka pusmaratona laikā pilsētā būs satiksmes ierobežojumi.

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē