19.2 °C, 2.6 m/s, 85.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Spīgo” izcīna “Dziesmu karu” Lielo balvu
“Spīgo” izcīna “Dziesmu karu” Lielo balvu
01/07/2018
30. jūnijā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā tika aizvadīts koru konkursa “Dziesmu kari” fināls, kurā savu meistarību 12 stundu garumā apliecināja 39 jauktie, vīru, sieviešu un senioru kori. Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris “Spīgo” bija viens no četriem koriem, kas izcīnīja XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku koru konkursa Lielo balvu.

“Dziesmu karu” finālā “Spīgo” izpildīja trīs skaņdarbus – Emīla Dārziņa un Jāņa Jaunsudrabiņa “Nāru dziesmu”, kas bija obligātais skaņdarbs, kā arī divas brīvas izvēles kompozīcijas – Igauņu komponista Veljo Tormisa “Rotā dziesmu”, kas tika izpildīta arī koru konkursa pusfinālā, un lietuviešu komponista Jona Tamuļona skaņdarbu “Jūra”.

 

“Spīgo” bija viens no astoņiem sieviešu koriem, kas ieguva iespēju piedalīties “Dziesmu karu” finālā, kurā korus vērtēja starptautiska žūrija – diriģenti Mārtiņš Ozoliņš un Sigvards Kļava, komponisti Selga Mence un Uģis Prauliņš, kā arī komponists un diriģents Vaclovs Augstins no Lietuvas, somu diriģents Kari Turunens un Igauņu diriģents Risto Josts.

 

36389634_1707975882600984_1149905668765908992_n.jpg

 

Koru konkursa laureātus sveica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kultūras ministre Dace Melbārde. Līdz ar “Spīgo” Lielo balvu saņēma Rīgas Latviešu biedrības senioru koris “Erelbe”, Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas “Ave sol”  jauniešu koris “Kamēr… “.

 

Žūrija konkursā vērtēja katra kora tehnisko un māksliniecisko izpildījumu, vokāla tehniku, kā arī kopējo māksliniecisko iespaidu.

 

Foto: “Spīgo”

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē