21.1 °C, 0.7 m/s, 71.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPirmdien – oficiāla brīvdiena; pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas saraksta
Pirmdien – oficiāla brīvdiena; pilsētas autobusi kursēs pēc svētdienas saraksta
06/07/2018

Pirmdiena, 9. jūlijs – diena pēc Dziesmu un deju svētkiem Latvijā būs oficiāla brīvdiena. Līdz ar to ir noteiktas izmaiņas iestāžu darba laikos. Šajā dienā apmeklētājiem būs atvērts Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis, bet bibliotēkas un muzeji būs slēgti. Slēgts pirmdien būs arī Jelgavas tirgus, savukārt pilsētas sabiedriskais transports 9. jūlijā kursēs pēc svētdienas kustības grafika.

SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) informē, ka 9. jūlijā sabiedriskais transports Jelgavas pilsētas maršrutos kursēs pēc svētdienas kustības saraksta. Arī reģionālie starppilsētu nozīmes maršrutu reisi, kurus apkalpo JAP, kursēs pēc brīvdienu kustības saraksta. Detalizētāka informācija par reģionālo starppilsētu autobusu reisu izpildi pieejama mājaslapā www.jap.lv.

 

Svētās Trīsvienības baznīcas tornis 9. jūlijā strādās, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs. No pulksten 9 līdz 18 interesenti varēs apmeklēt gan vēstures ekspozīcijas, gan skatu laukumu, gan izstāžu zāli. Jāpiebilst, ka Svētās Trīsvienības baznīcas tornim no jūlija ir mainīts darba laiks un tas pirmdienās ir atvērts līdz pulksten 18 (iepriekš līdz pulksten 22). Bet torņa restorāns no jūlija pirmdienās un otrdienās ir slēgts.

 

Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, kā arī Ādolfa Alunāna muzejs pirmdienās ir apmeklētājiem slēgti, līdz ar to tie nestrādās arī 9. jūlijā.

Jelgavas pilsētas bibliotēkā informē, ka 9. jūlijā būs slēgta gan Jelgavas pilsētas bibliotēka, gan bērnu bibliotēka “Zinītis”. Bibliotēka “Pārlielupe” un Miezītes bibliotēka pirmdienās vasaras periodā ir slēgta arī ikdienā.  

 

SIA «Jelgavas tirgus» administrācija informē, ka arī tirgus, tostarp tirdzniecības centrs “Rosme”, pirmdien, 9. jūlijā, nestrādās.

 

Jāpiebilst, ka šogad pirmo reizi piemērots likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” noteiktais, ka gadījumā, ja svētku diena – Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma diena – iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darba dienu nosaka par brīvdienu.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē