21.1 °C, 0.7 m/s, 71.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaDziesmu un deju svētki: Korim “Tik un tā” 1. vieta tautastērpu skatē
Dziesmu un deju svētki: Korim “Tik un tā” 1. vieta tautastērpu skatē
06/07/2018

Noskaidroti Dziesmu un deju svētku latviešu tautastērpu skates uzvarētāji. 1. vietu koru un koklētāju ansambļu grupā ieguva Jelgavas jauktais koris “Tik un tā”, kas skatē prezentēja 18 tautastērpus, bet 3. vietu tautastērpu darinātāju grupā – Jelgavas amatnieku darbnīca un tautastērpu darinātava “Austras raksti”. 

Tautastērpu skatēs finālā pavisam tika vērtēti vairāk nekā 200 tērpi, no tiem 18 prezentēja mūsu kora “Tik un tā” dalībnieki, pārstāvot Zemgales, Kurzemes un Vidzemes novadus. 

 

Tautastērpu skates žūrija jelgavniekus uzslavējusi par pārdomātām tērpu detaļām un labu meistara darbu, darinot tautastērpus. Kora dalībniece Anta Strauta brīvajā laikā nodarbojas ar aušanu, tādēļ viņa gan apauž kora dalībniekus, gan kontrolē, vai tērpi tiek nēsāti pareizi.

 

Tautastērpu darinātāju grupā 3. vietu skatē izcīnīja Jelgavas uzņēmums “Austras raksti” un audējas Aijas Mālkalnas radītais Zaļenieku sievas tautastērps.

 

Jāpiebilst, ka koristiem darbīga diena arī šodien – jau šobrīd dziedātāji devušies uz mēģinājumu Mežaparka lielajā estrādē.

 

Dejotāji vakar vakarā Daugavas stadionā priecēja pirmos skatītājus lieluzveduma “Māras zeme” ģenerālmēģinājumā. Daļa Jelgavas dejotāju šodien Mežaparkā piedalīsies noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” mēģinājumā, bet visi dejotāji vakarā pulksten 22 otro reizi skatītājiem izdejos “Māras zemi”.

 

Pūtējiem – pa dienu mēģinājums, bet jau vakarā pulksten 17 ikviens aicināts uz pūtēju orķestru dižkoncertu Esplanādē, kas notiks līdz pulksten 22.30 un šis ir bezmaksas pasākums. Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestris “Rota” un Jelgavas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris kopā ar citiem Zemgales pūtējiem uzstāsies pulksten 18.

 

Bet Jelgavas vokāli instrumentālais ansamblis “Zelta stīdziņa” šodien piedalās kapelu maratonā Vērmanes dārzā, kas notiks no pulksten 12 līdz 23. Šis pasākums ir bez maksas. Bet vakarā “Zelta stīdziņas” uzstāsies kokļu mūzikas nakts koncertā “Skaņu raksti”, kas Rīgas Domā sāksies pulksten 22. Uz šo koncertu bezmaksas ieejas kartes jau ir beigušās.

 

Foto: Latvijas Nacionālā kultūras centra arhīvs/ Reinis Oliņš, Aivars Liepiņš

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē