18.7 °C, 1.9 m/s, 91.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaAizvadīts piektais Jelgavas nakts pusmaratons
Aizvadīts piektais Jelgavas nakts pusmaratons
15/07/2018

Aizvadīts piektais Jelgavas nakts pusmaratons, kas ir viens no skriešanas seriāla “”BigBank” skrien Latvija” posmiem pulcējot skrējējus ne tikai no Jelgavas un citām Latvijas pilsētām, bet arī no Lietuvas, Vācijas, Grieķijas, Igaunijas, Zviedrijas, Krievijas, Polijas, Slovākijas, Turcijas, Argentīnas un Dienvidāfrikas Republikas. Iespējams uzstādīts jauns dalībnieku skaita rekords, jo tiek lēsts, ka šogad Jelgavas nakts pusmaratonā startēja ap 5500 dalībnieku.

Jelgavas nakts pusmaratons, kas ir skriešanas seriāla “”BigBank” skrien Latvija” vienīgais nakts posms sākās ar mazuļu rāpošanas sacensībām Pasta salā, kurās šogad piedalījās 34 rāpotāji. Savukārt, bērnu skrējiena dalībnieki atkarībā no vecuma veica 200, 400, 600 vai 1200 metrus, skrienot no pils puses līdz finišam Pasta salā. Pēc trešā skrējiena sāka līt lietus, bet tos, kas devās trasē, tas nenobaidīja, lietus ātri pārstāja līt, un bērnu skrējieni noslēdzās jau atkal ar saulainu laiku. Pēc starta bērnus sagaidīja putu ballīte.

 

Šogad, par godu valsts simtgadei, notika arī aptuveni divus kilometrus garš skrējiens bez laika kontroles “Mans skrējiens Latvijai”, ko daudzi izmantoja kā iesildīšanos pirms nopietnākas distances. 

 

Pulksten 22 Jāņa Čakstes bulvārī starts tika dots pusmaratona (21,0975 kilometri), 10 kilometru, piecu kilometru skrējējiem un nūjotājiem, kas arī veica piecu kilometru distanci. Dalībniekus pirms starta uzrunāja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, vēlot veiksmi un izturību. Pirmais finišā pēc nepilnām 13 minūtēm ieskrēja saldenieks Krišjānis Zariņš, kurš startēja piecu kilometru distancē. Pēc tam finiša līniju cits pēc šķērsoja dažādu distanču skrējēji un nūjotāji kurus sagaidīja koncerts – šogad pusmaratona dalībniekus priecēja jelgavnieks Fakts ar komandu.

 

Tradicionāli tika apbalvoti katras distances ātrākie seši skrējēji absolūtajā vērtējumā, kā arī ātrākie jelgavnieki. Piecu kilometru distanci no jelgavniekiem visātrāk veica Anastasija Vidončikova un Endijs Titomers, kuri skriešanas seriālā pārstāv Jelgavas komandu. 

 

Desmit kilometru distancē ātrākie jelgavnieki bija Anastasija Geraseva un Oskars Stāmers. Sportiste vērtē, ka trase ir laba, ja pat, neesot perfektā sportiskajā formā, var sasniegt tik labu rezultātu. 

 

Pusmaratona distancē labākā jelgavniece bija Laura Ābeltiņa, bet jelgavnieks – Edgars Simanovičs. 

 

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē