26 °C, 2 m/s, 49.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavniecei zelts starptautiskā konkursā EuroSkills 2018
Jelgavniecei zelts starptautiskā konkursā EuroSkills 2018
01/10/2018

29. septembrī Budapeštā noslēdzās starptautiskais jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2018. Ar augstāko novērtējumu un zelta medaļu EuroSkills 2018 Modes tehnoloģiju prasmju konkursā eksperti novērtēja Latvijas komandas konkursanti Elīnu Skrindževsku. Konstruētājas modelētājas profesiju konkursante apguvusi Jelgavas Amatu vidusskolā.

Katras valsts komandas konkursanti ar augstāko punktu skaitu saņēma prestižo apbalvojumu Best of nation. Latvijas komandā šo titulu ieguva divas Latvijas pārstāves, no tām arī Elīna Skrindževska.

 

Pamata izaicinājums, bija trīs dienu laikā izgatavot lietusmēteli no organizatoru sarūpētā auduma. Konkursa dalībniecēm darbs bija jāizstrādā “no nulles” – sākot ar tehniskā dizaina izstrādi un beidzot ar šūšanu. Divām Latvijas pārstāvēm bija jāstrādā komandā – Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkne Laura Kreivina bija vairāk atbildīga par dizaina izstrādi, savukārt E.Skrindževska – par izgatavošanas tehnoloģiju. Abām meitenēm centieni vainagojās ar zeltu.

 

Konkurss Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika no 26. līdz 28. septembrim. Saspringtos konkurences apstākļos Latvijas komandas 12 dalībnieki 3 dienas veica sarežģītus starptautiska līmeņa uzdevumus 10 profesionālo prasmju konkursos – modes tehnoloģijas, skatlogu noformēšana, grafikas dizains, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, web lapu izstrāde, flīzēšana, elektriskās instalācijas, smago spēkratu apkope, ēdienu gatavošana un restorāna pakalpojumi. Kopskaitā konkursā piedalījās 525 jaunie profesionāļi no 28 valstīm.

 

28 valstu kopvērtējumā Latvijai ir 7. labākais komandas rezultāts, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Nīderlande, Portugāle, Apvienotā Karaliste, Itālija, Beļģija, Zviedrija, Dānija, Vācija u. c. Lielākā konkurence šogad bija pavāru un frizieru profesijās – attiecīgi 24 un 22 dalībnieki. Savukārt komandās no Krievijas, Austrijas, Zviedrijas, Ungārijas un Nīderlandes bija lielākais dalībnieku skaits. EuroSkills 2018 pulcēja ap 70 000 apmeklētāju, 350 mediju pārstāvju un 700 brīvprātīgo.

 

Foto: Valsts izglītības attīstības aģentūra

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē