26.5 °C, 2.3 m/s, 47.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina pieteikt sakoptākos pilsētvides objektus
Aicina pieteikt sakoptākos pilsētvides objektus
27/05/2019

Jelgavas pilsētas pašvaldība izsludina tradicionālo konkursu, kurā ikviens iedzīvotājs var pieteikt sakoptākos pilsētvides objektus – sakoptāko privātmājas teritoriju, zaļāko daudzdzīvokļu mājas logu, lodžiju vai balkonu, sakārtotāko daudzdzīvokļu namu pagalmu vai sakoptāko uzņēmumu. Sakoptākos pilsētvides objektus konkursam var pieteikt līdz 12. jūnijam.

Objektus var pieteikt šādās nominācijās: “Zaļākais daudzdzīvokļu mājas loga, lodžijas vai balkona noformējums”, “Sakoptākā privātmājas teritorija”, “Sakoptākais daudzdzīvokļu mājas pagalms”, “Sakoptākais uzņēmums” un “Interesantākais žoga risinājums”.

 

 

Vērtējot konkursam pieteiktos objektus, vērtēšanas komisija ņems vērā kā tas iekļaujas pilsētvidē – tā pārskatāmība no ielas, objekta labiekārtojumu – ierīkoto apstādījumu, celiņu, laukumu, ūdens krātuvju, mazo arhitektūras formu u.tml. kompozīciju un izvēles pamatotību, žoga caurskatāmību, kā arī objekta uzturēšanas stāvokli.

 

 

Pēc konkursa vērtēšanas komisijas lēmuma konkursā var tikt vērtēti arī  tie objekti, kuri ir atbilstoši konkursa nosacījumiem, bet nav pieteikti dalībai konkursā. Žūrijas komisija var noteikt papildus nominācijas vai izslēgt kādu no tām, noteikt vairākus uzvarētājus vienā nominācijā, piešķirt veicināšanas vai speciālbalvas atbilstoši noteiktajam balvu fondam. Konkursā netiek vērtēti iepriekšējo divu gadu konkursa uzvarētāji.

 

 

Objektus konkursam var pieteikt personīgi Jelgavas pilsētas pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā Lielajā ielā 11, pa tālruni 63005522, 63005558 vai elektroniski, rakstot uz e-pastu: prese@dome.jelgava.lv. Piesakot objektu, jānorāda nominācija, objekta adrese, īpašnieks, pieteicēja vārds, uzvārds un telefona numurs. Piesakot objektu elektroniski, vēlams objekta foto.

 

Balvas saņems konkursa uzvarētāji un izlozes kārtā arī viens no objektu pieteicējiem. Konkursa uzvarētājus apbalvos pasākumā, kas notiks 20.jūnijā. Par to uzvarētāji tiks informēti personīgi.

 

 

Vērtēšanas komisiju vadīs Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Jurijs Strods. Komisijas sastāvā būs pārstāvji no Būvvaldes, pašvaldības iestādes „Pilsētsaimniecība” un Sabiedrisko attiecību pārvaldes.

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota 

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē