19.6 °C, 1.7 m/s, 95 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPēdējā diena, lai pieteiktos Piena paku laivu regatei
Pēdējā diena, lai pieteiktos Piena paku laivu regatei
05/08/2019

Pašā vasaras izskaņā, 31. augustā, Driksas ūdeņos startēs 17. “Baltais” Piena paku laivu regate. Aicinām interesentus pieteikties vēl šodien. Aktīvākās komandas jau aktīvi strādā pie plostu tehniskā un vizuālā risinājuma.

Pirmo reizi regatē šogad piedalīsies arī SIA “Autoskola” kolektīvs, piena paku laivas vizuālajā noformējumā cenšoties ieskicēt savas nozares tematiku. Tāpat savu piena paku laivu būvēs Jelgavā bāzētais interneta tiešsaišu nodrošinātājs “SportsTV.lv”, “Chocolette Confectionary” šokolādes rūpnīca un citi draugu un uzņēmumu kolektīvi.

Jāatgādina, ka katrai komandai organizatori nodrošinās ap 2000 tukšu viena litra piena paku, kas tiks rezervētas pieteikumu saņemšanas kārtībā. Viena aizlīmēta, tukša litra piena paka uz ūdens notur apmēram 700–900 gramu smagumu – tas jāņem vērā, aprēķinot laivai nepieciešamo paku skaitu. Sacensībās drīkst piedalīties tikai peldošie transportlīdzekļi – laivas, plosti, kuģi –, kuru peldspēju nodrošina kartona piena pakas. Par laivas klāju drīkst izmantot arī, piemēram, finieri, preskartonu, bet nav atļauta putuplasta un putu izmantošana laivu peldspējas nodrošināšanā.

Žūrija galvenokārt vērtēs regates dalībnieku radošumu un atraktivitāti. Labāko laivu autori tiks apbalvoti nominācijās “Oriģinālākā laiva”, “Inovatīvākā laiva”, “Treknākais piena plosts”, “Visatraktīvākā komanda”, “Pilnīgs sviests”, “Stilīgākā apkalpe”, “Ātrākā laiva”, kā arī tiks pasniegta žūrijas speciālbalva.

Stundu pirms brauciena tiks pārbaudīta laivas atbilstība prasībām, un šajā laikā komandām būs iespēja sniegt minūti garu prezentāciju, priekšnesumu par sevi.

Pieteikuma anketa pieejama vietnē festivali.jelgava.lv. Pieteikties regatei, aizpildot elektronisko anketu, var līdz 25. augustam, bet 27. augustā Jelgavas kultūras namā notiks sapulce komandu kapteiņiem.

Laivu braucieni Driksā 31. augustā sāksies pulksten 16, bet laureātu apbalvošana plānota pulksten 20.

“Piena paku laivu regate”, kā ierasts, norisinās kopā ar Vispārējiem Piena, Maizes un Medus svētkiem, kas tradicionāli Hercoga Jēkaba laukumā pulcē meistarus no visiem Latvijas novadiem.  būs iespēja ne tikai iegādāties produkciju, bet arī piedalīties degustācijās un atraktīvos kulinārijas konkursos. Savukārt, skvērā aiz kultūras nama dažādās aktivitātēs par veselīgu dzīvesveidu izglītos jau trešais “Labsajūtas festivāls ESI”.

Pasākuma nolikums šeit.

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē