17.5 °C, 1.4 m/s, 96.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas BMX sportisti no Smiltenes pārved desmit medaļas
Jelgavas BMX sportisti no Smiltenes pārved desmit medaļas
28/08/2019

Smiltenē “Silvas ziķeru” trasē nedēļas nogalē aizvadīts “SMScredit.lv” BMX čempionāta 6. posms, kurā piedalījās arī Jelgavas BMX kluba “Mītavas kumeļi” braucēji. Pirmspēdējā Latvijas čempionāta posmā jelgavnieki izcīnīja desmit medaļas. Čempiona titulu izcīnīja Markuss Soļims B11 grupā, Oskars Mežraups krūzeru 12-16 grupā un Alvis Lānso krūzeru 30+ grupā.

Jelgavu “SMScredit.lv” BMX čempionāta sestajā posmā pārstāvēja 25 braucēji, no kuriem lielākā daļa iekļuva finālos un cīnījās par medaļām. Trīs jelgavniekiem šajā posmā izdevās izcīnīt čempiona titulu – M. Soļimam, O. Mežraupam un A. Lānso. 2. vietu izcīnīja Raimo Soldāns B6 grupā. Šajā grupā labi panākumi arī Evertam Vējkājam un Marko Miščenko, kuriem attiecīgi 4. un 5. vieta.

 

B7 grupā 2. vietu izcīnīja Āris Koško – arī viņš startā bija pirmais, bet, pieļaujot sīku kļūdu trasē, aizlaida valmierieti pa priekšu. 12 gadīgo puišu grupā Reinārs Pavlovs izcīnīja 2. vietu, bet Martins Ints Valainis – 5. vietu, O.Mežraups – 7. vietu. B14 grupā Hugo Ilvis Eihentāls izcīnīja 2. vietu.

 

Meiteņu G9-10 grupā jelgavniece Melānija Čudare izcīnīja 2. vietu, G11-12 grupā Beāte Koško – 3. vietu, bet G15+ Paula Zavinska – 2. vietu. B9 grupā Rinalds Bārs izcīnīja 5. vietu, jo iekļuva negadījumā – četri sportisti trasē nokrita, lai gan Rinalds pirmais no viņiem piecēlās un ceļu turpināja, tas tik un tā neļāva iekļūt trijniekā.

 

Jau šajā nedēļas nogalē, 31. augustā, “Mītavas kumeļu” sportisti piedalīsies “Valmieras Grand Prix 2019” sacensībās Valmierā, bet 7. septembrī atsevišķi sportisti Baltijas čempionāta 3. posmā, kas notiks Valmierā, bet 14. septembrī Jelgavas BMX braucēji piedalīsies sezonas noslēdzošajā “SMScredit.lv” BMX čempionāta posmā Rīgā Mežaparka trasē.

 

Foto: Sanda Tūtere

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē