24 °C, 2.9 m/s, 83.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMācību gada ieskaņā pilsētā var būt palēnināta satiksme
Mācību gada ieskaņā pilsētā var būt palēnināta satiksme
01/09/2019

Sākoties mācību gadam, satiksme pilsētas ielās kļūs intensīvāka, tāpēc autovadītājiem, velosipēdistiem, gājējiem un bērniem jābūt uzmanīgiem, piedaloties ceļu satiksmē. Šobrīd Jelgavas pilsētā turpinās būvdarbi, kuru laikā ir ierobežota vai slēgta satiksme vairākos ielu posmos.

Pilsētas pašvaldības iestādē “Pilsētsaimniecība” uzsver, ka iedzīvotāji aicināti saprotoši un ierēķināt papildu laiku skolēnu nogādāšanai līdz izglītības iestādēm un nokļūšanai līdz darbam, jo atsevišķos ielu posmos var būt palēnināta satiksme vai veidoties sastrēgumi.

 

Būtiski uzsvērt, ka satiksmes ierobežojumi, ar kuriem jārēķinās autovadītājiem, apskatāmi mājaslapā un interaktīvajā kartē.

  

Ar mērķi atvieglot piekļūšanu skolai Vecajā ceļā no Pērnavas ielas līdz 6. vidusskolas ieejai tiks atjaunotas uz vasaru noņemtās ceļa zīmes, kas nosaka apstāšanās ierobežojumus. Proti, vienā Vecā ceļa posma pusē tiks izvietotas ceļa zīmes “Apstāties aizliegts” – tas nozīmē, ka automašīnu apstāšanās šajā zonā būs aizliegta pavisam. Savukārt pretējā ielas pusē tiks izvietotas ceļa zīmes, kas noteiks apstāšanās aizliegumu darbadienās no pulksten 7.30 līdz 9.

 

Satiksmes ierobežojumi saglabāsies arī Loka maģistrālē un Lapskalna ielā, kur turpinās būvdarbi. Atļautais braukšanas ātrums šajās vietās ir 30 kilometri stundā. Tāpat jāņem vērā, ka šonedēļ pie vairākām izglītības iestādēm ierobežots maksimālais braukšanas ātrums – 40 kilometri stundā.

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē