20.7 °C, 2 m/s, 80.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsZOC notiks UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas miniturnīrs
ZOC notiks UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas miniturnīrs
22/01/2020

No 30. janvāra līdz 1. februārim Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), notiks UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas miniturnīrs, kurā startēs trīs komandas: Latvijas, Igaunijas un Dānijas valstsvienība.

Latvijas Futbola federācija informē, ka šoreiz sacensībām ir jauns kvalifikācijas cikla formāts. Pirmoreiz finālturnīrā piedalīsies 16 komandas, arī kvalifikācijas ciklā ir rekordliels dalībvalstu skaits – 50. Atlases pirmajā stadijā piedalīsies 33 komandas, tostarp arī Latvijas izlase.

 

Latvijai uzticēts uzņemt trīs komandu miniturnīru, kas notiks ZOC. Grupas uzvarētāji cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru Nīderlandē turpinās kvalifikācijas pamatturnīrā, kas plānots 2021. gada pavasarī. Savukārt miniturnīru otro vietu ieguvēji un pieci labākie trešo vietu īpašnieki par šo iespēju cīnīsies “play-off” turnīrā šā gada aprīlī.

 

ZOC tiks aizvadītas trīs spēles. 30. janvārī pulksten 19 tiksies Igaunijas un Latvijas izlases, 31. janvārī pulksten 19 Dānija spēlēs ar Igauniju, savukārt 1. februārī pulksten 20 mūsu izlase tiksies ar Dāniju. “Esam vienā grupā ar Igauniju, mūsu visbiežāko pretinieku. Spēkus mērojuši pavisam esam jau 14 reižu. Viņi labi pazīst mūs, mēs – viņus. Pēdējā tikšanās reizē uzveicām viņus ar 4:0, pietiekami pārliecinoši, lai gan spēles ritējums nebūt nebija vienkāršs. Savukārt ar dāņiem tiksimies pirmo reizi,” norāda Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arturs Šketovs. Latvijas izlases mērķis ir izcīnīt uzvaru savā apakšgrupā.

 

ZOC par turnīra norises vietu izraudzīts, jo centra piedāvātā infrastruktūra atbilst UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas miniturnīra organizēšanas reglamenta prasībām, turklāt tajā jau iepriekš ir notikuši vairāki Futbola federācijas rīkoti starptautiski telpu futbola pasākumi.

 

Pieaugušajiem ieeja uz spēli būs 3 eiro, savukārt skolēni, pensionāri un invalīdi (pie ieejas uzrādot attiecīgu apliecību) spēli varēs apmeklēt bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties mājaslapā ekase.lv, kā arī sacensību dienās – to norises vietā.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs