21.8 °C, 3.9 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUzņēmējdarbībaAicina uz semināru par kvalitatīvu mājokļu atjaunošanu un ēkas uzturēšanu pēc tās
Aicina uz semināru par kvalitatīvu mājokļu atjaunošanu un ēkas uzturēšanu pēc tās
30/01/2020

Ekonomikas ministrija 6. februārī Jelgavas tehnikumā organizē divus bezmaksas seminārus. Daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašnieki un namu pārvaldnieki aicināti uz semināru “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas”, savukārt būvniecības nozares pārstāvji – uz semināru “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā”. Semināriem lūgums iepriekš pieteikties.

“Desmit gadu laikā Latvijā, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, atjaunotas gandrīz 900 daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, valsts un pašvaldības iestādes atjaunojušas virkni sabiedrisko ēku, tādējādi nodrošinot būtisku energoresursu un līdz ar to arī finanšu resursu ietaupījumu,” stāsta Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, uzsverot: “Vienlaikus svarīgi ir nodrošināt ēku ilgtspēju un turpmāku energoefektivitātes kāpināšanu arī pēc tās atjaunošanas, tāpēc ar labākajiem ieteikumiem dalīsimies ar ēku īpašniekiem. Savukārt būvniekiem vēlamies akcentēt, ka jebkurā būvniecības un ēku atjaunošanas projektā svarīga ir gan tehniskā projekta un iepirkuma dokumentācijas sagatavošana, gan būvniecības process.”

 

Semināru “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas” daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašniekiem un namu pārvaldniekiem tiek organizēts ar mērķi sniegt ieteikumus kvalitatīvai ēkas uzturēšanai pēc tās atjaunošanas, lai tajā būtu iedzīvotājiem labvēlīga un ērta vide un tā kalpotu pēc iespējas ilgāk. Ekonomikas ministrija norāda, ka semināra dalībnieki tiks informēti par fasāžu (apmesto un ventilējamo) un logu kopšanu, par ventilāciju un mikroklimatu ēkā, tāpat semināra dalībniekiem tiks atgādināts par dzīvokļu īpašnieku un namu pārvaldnieku pienākumiem un tiesībām, kā arī nepieciešamo sadarbību ēkas uzturēšanā, interesenti varēs iegūt arī informāciju par siltumenerģijas maksas sadalītājiem un to piedāvātajām iespējām, kā arī saņemt padomus, kā ēkai kļūt vēl energoefektīvākai un kā pareizi piemērot Ugunsdrošības noteikumus daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajās ēkās.

 

Pasākumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, kā arī Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas eksperti.

 

Seminārs “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā” būvkomersantiem tiek organizēts, lai akcentētu, ka jebkurā būvniecības un ēku atjaunošanas projektā  svarīga ir gan tehniskā projekta un iepirkuma dokumentācijas sagatavošana, gan būvniecības process.

 

Semināra dalībnieki tiks informēti par biežāk pieļautajām kļūdām apmesto un ventilējamo fasāžu montāžā, prasībām reglamentētās sfēras būvmateriāliem, būvdarbu veikšanu un kvalitātes kontroli un ēkas pieņemšanu ekspluatācijā, tāpat semināra dalībniekiem tiks atgādināts par projektu vadības nozīmi būvniecības līguma izpildē un iepirkuma līguma būtiskākajiem aspektiem, un sniegti ieteikumi kvalitatīvai logu montāžai ieprojektētās (plānotās) ēkas energoefektivitātes nodrošināšanai. Papildu seminārā tiks stāstīts arī par to, kādas ir aktuālās problēmas ēku elektroinstalāciju būvniecībā un ekspluatācijā – kā sakārtot vēsturisko mantojumu un nodrošināt ilgtspējīgu ēku elektrotīklu ekspluatāciju nākotnē.

 

Pasākumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Iepirkumu uzraudzības biroja, Būvniecības valsts kontroles biroja, Patērētāju Tiesību aizsardzības centra, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas un Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas eksperti.

 

Abi semināri Jelgavas tehnikuma Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 37 telpās sāksies pulksten 10. Interesentiem uz semināriem lūgums iepriekš pieteikties, kas iespējams tiešsaistē. Semināra “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas” dienas kārtība un reģistrācijas veidlapa publicēta šeit, semināra  “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā” dienas kārtība un reģistrācijas veidlapa – šeit.

Papildu informāciju var saņemt Ekonomikas ministrijā, rakstot pa e-pastu dzivosiltak@em.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67013240.

 

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

Informācija: Ekonomikas ministrija