22.8 °C, 1.4 m/s, 75 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsNotiks senioru badmintona turnīrs
Notiks senioru badmintona turnīrs
30/01/2020

Ledus skulptūru festivāla laikā, 8. februārī, Jelgavā notiks badmintona turnīrs senioriem “Ledusskulptūru kauss”. Šis būs pirmais no četriem šīs sezonas “Megogo” Latvijas senioru tūres posmiem, un, tā kā sacensības ir iekļautas arī Lietuvas badmintona kalendārā, organizatori prognozē, ka dalībnieku vidū būs ne tikai spēlētāji no Latvijas, bet arī no kaimiņvalsts.

Badmintona turnīrs notiks LLU Sporta namā 8. februārī no pulksten 10 līdz 20. Dalībnieki sacentīsies divās vecuma grupās: “35+” un “45+”. Sacensības notiks visās piecās badmintona disciplīnās: vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Dalībniekiem nepieciešama Latvijas badmintona reitinga licence, bet, ja tās nav, iespējams iegādāties vienreizēju licenci.

 

Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad badmintona turnīra godalgoto vietu ieguvēji balvā saņems ielūgumus uz Ledus skulptūru festivālu Jelgavā, kas norisināsies trīs dienas – no 7. līdz 9. februārim –, informē turnīra rīkotājs Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

 

“Uzsākot “Megogo” senioru tūres projektu, mūsu mērķis bija aktivizēt seniorus spēlēt badmintonu un piedalīties sacensībās. Ja tas izdodies, tad nākamajā sezonā mainīsim vecuma grupas, ieviešot arī “50+” vai “55+”. Bet jau šogad sacensību nolikums paredz atsevišķos posmos ieviest šādu grupu, ja tiem būs pieteikušies vismaz seši atbilstoša vecuma individuālie spēlētāji vai vismaz četri pāri,” skaidro K.Rozenvalds.

 

2020. gadā “Megogo” tūrē būs četri posmi: 8. februārī Jelgavā, 4. aprīlī Salaspilī, 11. jūlijā Liepājā un 12. septembrī Valmierā.

 

 

Foto: Pixabay.com