22.8 °C, 1.4 m/s, 75 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsNoskaidroti Jelgavas čempioni šaha ātrspēlē
Noskaidroti Jelgavas čempioni šaha ātrspēlē
30/01/2020

26. janvārī Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā aizvadīts Jelgavas pilsētas čempionāts šaha ātrspēlē, noskaidrojot čempionus trīs grupās.

Čempionātā kopā piedalījās 18 dalībnieki. Viņi tika sadalīti divās grupās – vīriešu un apvienotajā sieviešu un skolēnu grupā –, bet čempioni tika noskaidroti trīs grupās: vīriešu, sieviešu, skolēnu. “Tā kā sacensību formāts paredzēja, ka vienas grupas dalībnieki aizvada partiju katrs ar katru, lai būtu lielāka spēļu prakse, sievietes un skolēnus apvienojām vienā grupā,” informē turnīra organizators Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) šaha treneris Viktors Krūmiņš. Vīriešu grupā bija 11 dalībnieki, apvienotajā sieviešu un skolēnu grupā – septiņi.

 

Par Jelgavas čempionu šaha ātrspēlē kungu konkurencē kļuva BJSS audzēknis FIDE starptautiskais šaha meistars Edgars Stepiņš. Otro vietu izcīnīja Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotājs Kārlis Daģis, trešo – Maksims Jarošs. Sieviešu konkurencē uzvarēja Janika Goļca, otrā – Lora Grauda, trešā – Nataļja Mieze. Savukārt skolēnu konkurencē uzvarēja Ēriks Ariels Šulzingers, otrais – Andrejs Putins, trešais – Sergejs Serjogins.

 

“Šaha ātrspēle nozīmē to, ka partijai ir ierobežots laiks. Vīriešiem tās ir četras minūtes, bet pēc katra izdarīta gājiena nāk klāt divas sekundes. Sievietēm un skolēniem tās bija piecas minūtes ar papildu trīs sekundēm pēc katra gājiena. Ja šajā laikā uzvarētājs nav noskaidrots, tad spēlētājs, kuram iztek laiks, tiek uzskatīts par zaudētāju,” stāsta V.Krūmiņš.

 

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs