22.8 °C, 1.4 m/s, 75 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportsJelgavas 4. vidusskolas pirmklasnieki iekļūst basketbola prasmju konkursa finālā
Jelgavas 4. vidusskolas pirmklasnieki iekļūst basketbola prasmju konkursa finālā
30/01/2020

Šodien, 30. janvārī, Jelgavas sporta hallē norisinājās pasākums “”Sportland” pirmie soļi basketbolā”, kurā pirmklasnieki iepazina un apguva basketbola prasmes. Labākās trīs komandas ieguva ceļazīmi uz lielo finālu, un starp finālistiem ir arī Jelgavas 4. vidusskolas komanda “Basketzvaigznes”, kas šodien izcīnīja uzvaru.

 

Pasākumu “”Sportland” pirmie soļi basketbolā” jau piekto gadu organizē Latvijas Basketbola savienība kopā ar sadarbības partneriem. Tajā piedalās Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu 1. klases komandas.

 

Šogad sacensībām ir astoņi posmi, kas notiek dažādās Latvijas pilsētās, tostarp Jelgavā, kur sacentās komandas no Jelgavas, Bauskas novada, Rīgas, Engures novada, Auces novada un Ķekavas novada. Katra posma trīs labākās komandas tiksies finālā, kas notiks 14. februārī Salaspilī.  

 

Jāpiebilst, ka Jelgavas sporta hallē pirmklasniekiem iepazīt basketbola iemaņas palīdzēja arī vīriešu basketbola komandas “Jelgava/LLU” basketbolisti Kalvis Krūmiņš, Rimants Eņģelis un Bruno Zeltiņš, kā arī Latvijas izlases basketbolists Artūrs Bērziņš.

 

 

Foto: Raimonds Subatovičs