21.3 °C, 4.5 m/s, 63 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaBērnudārzs “Kāpēcīši” svin piecgadi
Bērnudārzs “Kāpēcīši” svin piecgadi
06/02/2020

Svinot 5 gadus kopš iestādes atklāšanas 2015. gada 2. februārī, bērnudārzs “Kāpēcīši” šo nedēļu aizvada dzimšanas dienas zīmē. Ceturtdien īpaši svinību pasākumi rīkoti visu 12 bērnudārza grupiņu bērniem un viņu vecākiem.

“5 gadi – tas ir daudz vai maz – grūti pateikt, bet tie noteikti ir paskrējuši ātri. Vērā ņemams sasniegums šajā laikā noteikti ir tas, ka skolā esam palaiduši 183 bērnus. Šobrīd 12 grupiņās mums ir 267 bērni un turpinām strādāt galvenokārt uz veselības veicināšanu, programmu veidojot iekļaujošu, drošu un sportisku. Izmantojam to, ka mums ir baseins, rīkojam sporta aktivitātes un aizvadām dažādus sadraudzības pasākumus arī ar citiem bērnudārziem, piemēram “Pasaciņu”,” stāsta “Kāpēcīšu” vadītāja Lāsma Lipiņa. Pusapaļās dzimšanas dienas svinības šogad bērnudārzā tiek svinētas ar pasākumiem katrai no iestādes grupiņām, kuros aicināti piedalīties arī vecāki. Svinību gaisotne jūtama arī bērnudārza gaiteņos, kas izrotāti ar krāsainām kolāžām par 5 gados paveikto un piedzīvoto.

 

Dzimšanas dienas svinību tematika ir “meža zvēri”, “Kāpēcīšu” audzēkņiem ierodoties dažādu dzīvnieku maskās un tērpos. Dienas gaitā katras grupiņas bērni, audzinātāji un vecāki bērnudārza zālē izkustēsies kopā ar pasākuma vadītāju, kā arī saņems svētku dāvanas – rakstāmpiederumus. Notiks arī bērnu priekšnesumi, piemēram, “Pīlādžogu” grupiņa vecākiem rādīs pašu iestudētu ludziņu “Īkstīte”. Bērni radošajam procesam piegājuši nopietni – piemēram, Alekss ar nepacietību gaida iespēju atrādīt veikumu vecākiem: “Ļoti gaidu teātri, ko rādīsim vecākiem, jo uzstāšos un tēlošu izrādē vardi. Svētku sajūta man ir un vislabāk dzimšanas dienas svinībās patīk izrotāt balonus ar apsveikumiem.” Savukārt Arīna no “Pīlādžogu” grupiņas gaida iespēju izdancoties: “Priecājos par dzimšanas dienas svinībām, bet parasti katru dienu man šeit patīk mācīties.”

 

Uz paveikto “Kāpēcīšu” 5 gadu darbības laikā atskatās arī pedagoģes, no kurām vairākas strādā iestādē kopš pirmās dienas. “Katru gadu gan bērnudārzs, gan mēs paši pilnveidojamies un tiekam galā ar dažādiem izaicinājumiem. Šis ir tas, ko ilgi esmu vēlējusies – iespēja strādāt vietā, kur redzu rezultātu tam darbam, kas tiek ielikts bērnos, ko ļoti labi parāda tieši mana grupiņa, kurā arī bērni nāk no pirmās bērnudārza pastāvēšanas dienas,” skaidro audzinātāja Lāsma Lejniece. Arī pedagoģe Marina Freiberga norāda, ka ļoti īpaši, strādājot bērnudārzā, ir redzēt, kā bērni pieaug: “Arī ir tāda sajūta, ka šie gadi ir paskrējuši. Piemēram, bija grupā izlaidums vienam puisītim, uz kuru atnāca arī māsiņa. Pēc diviem gadiem māsiņa jau sāka nākt pie mums. Forša sajūta, kad bērni atnākuši maziņi, un zini, ka nu jau daži no viņiem mācās otrajā klasē. Esmu viena no veterāniem, lai arī nestrādāju no pašas pirmās dienas, bet no 2015. gada jūlija. Pa šo laiku radušās daudzas spilgtas atmiņas, bet visvairāk atminos daudzos izbraukumus un ekskursijas, kas mūsu pedagogu kolektīvam šajā laikā bijuši.” M.Freibergas sešgadnieku grupiņā, atbilstoši svinību tēmai, bērni iejutušies dažādu zvēru lomās, piemēram, Katja, kura uz svinībām ieradusies lāča tērpā. “”Kāpēcītim” dzimšanas diena – tas man patīk visvairāk! Daudz šeit zīmēju un mācos, jo gatavojos skolai. Ļoti gribu mācīties skolā. Eju arī uz baseinu – no tā gan ir bišķīt bail, jo māku peldēt tikai ar uzročiem, bet man nāk palīgā skolotāja un dažreiz arī mamma,” par saviem iespaidiem bērnudārzā stāsta Katja.

 

“Kāpēcīšu” vadītājas vietniece Sandra Lāce iestādē strādā aptuveni divus gadus, bet arī viņa atzīmē, ka darbs ir ļoti interesants. “Lielais kolektīvs man sākotnēji bija izaicinājums, jo iepriekš strādāju mazākā bērnudārzā, bet šeit piedzīvoju būtisku izaugsmi. Šis kolektīvs ir tiešām unikāls – ļoti radošas personības, izdodas komunikācija ar vecākiem, kā arī savstarpējā sadarbība un domāju, ka tas ir būtisks iemesls, kāpēc bērni nāk pie mums mācīties,” skaidro S.Lāce.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē